Омладинци убедљиви против Радничког

6

Омладинци Црвене звезде су веома доминантно отворили осмо коло лиге Србије, победом над крагујевачким Радничким, резултатом 4:2. Победу која је могла бити много убедљивија, су головима обележили Огњен Теофиловић, Вук Рогановић, Ђорђе Ранковић и Урош Тегелтија.

Црвена звезда – Раднички 1923 4:2 (3:0)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Теофиловић у 27, Рогановић у 31, Ранковић у 34. и Тегелтија у 59. минуту за Црвену звезду, а Јовановић у 57. и Ђаловић у 70. минуту за Раднички 1923.

Жути картон: Томић (Раднички 1923).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић (од 46. Манојловић), Рогановић (од 61. Гаштаров), Гудељ, Ристовски, Рамадани, Тасић, Костов (од 46. Тегелтија), Ђорђевић (од 64. Маркочевић), Ранковић (од 61. Тошић), Теофиловић.

Раднички 1923: Недовић (од 46. Миловановић), Славковић, Радојковић, Живадиновић, Јовановић (од 61. Букелић), Петронијевић, Лукић, Виријевић (од 74. Павловић), Димовски (од 46. Јелић), Ракићевић (од 61. Ђаловић), Томић.

Црвено-бели су фуриозно ушли у ову утакмицу, те је Ранковић већ после педесет секунди био претња по гол Крагујевчана. Шутирао је са дистанце, али је лопту успео да укроти Недовић. Високо су на половини противника стајали изабраници Ненада Милијаша, константно нападали и минимално давали поседа противнику. Теофиловић је опробао шут са 20 метара у седмом минуту, али је његов покушај завршио изнад пречке противничког гола. Звезда је као и безброј пута ове сезоне, форсирала игру по боковима, јер су наша крила имала велику предност у брзини, као што и Теофиловић има веома квалитетну скок игру у казненом простору ривала. У 16. минуту се истакао Никола Тасић, који је преварио ефектним дриблингом свог чувара, а затим снажно распалио са 20 метара, те врло намучио Недовића, који је успео некако да одбрани тај ударац.

Успешно су се гости бранили све до 27. минута, када је сјајни Огњен Теофиловић донео предност црвено-белима. Алек Рамадани је феноменалном лоптом у простор, прескочио две линије одбране Крагујевчана, те тако оставио Теофиловића у „један на један“ ситуацији, а Звездин нападач такве ситуације решава са лакоћом. Експресно су црвено-бели стигли и до другог поготка на утакмици. Спустила је гард екипа из Крагујевца, а то је строго казнио Вук Рогановић, који је искористио веома прецизан центаршут, упућен од стране десног бека нашег тима – Страхиње Стојковића. Ђорђе Ранковић је потврдио црвено-бели „блицкриг“, те је повећао резултат на 3:0 у 34. минуту утакмице. Првобитно је пројурио као „брзи воз“ поред свог чувара, а затим прецизно пласирао лопту у небрањену малу мрежу гостију. Ни три постигнута гола нису задовољила наше омладинце, који су наставили са огромним притиском на последњу линију противника, те су из тога произилазиле нове прилике. Тасић је наставио да прави велике проблеме одбрани Радничког, својим атрактивним потезима. У 41. минуту је нанизао штопере Крагујевчана, а затим шутирао по земљи, што је некако успео да одбрани Недовић, те преусмери лопту у корнер.

Други део меча је такође почео приликом за тим Ненада Милијаша. Након продора по левом боку, шутирао је Ранковић, а тај ударац је успео да одбрани резервни голман гостију – Миловановић. Наставиле су да се ређају прилике за црвено-беле. После корнера у 56. минуту утакмице, који је извео Ристовски, након краће гужве у петерцу, шутирао је Гудељ, али је нови чувар мреже Радничког још једном био на висини задатка. Гости су смањили заостатак у 57. минуту, голом Јовановића.

Нису наши фудбалери желели да дозволе да се нервозно уђе у последњу трећину утакмице, те су одмах у следећем нападу затресли мрежу противника по први пут у другом делу игре. Ђорђевић је центаршутем пронашао Тегелтију, који је главом прецизно савладао голмана гостију. Стигли су Крагујевчани и до другог гола у 70. минуту, а стрелац је био Ђаловић.

У последњих 20 минута утакмице, преузели су црвено-бели контролу над утакмицом, а најопаснији по гол гостију су били резервисти – Даворин Тошић и Дарије Маркочевић. Били су врло расположени на терену, те су правили огромне проблеме Крагујевчанима, које је у неколико прилика спашавао Миловановић.

Претходни текстПакети у слободној продаји од 17 часова пред меч са Железничаром
Следећи текстАлександар Линта нови тренер кадетске селекције Црвене звезде