Омладинци поражени од Бенфике

11

Омладинска селекција Црвене звезде започела је своје учешће у овогодишњем издању Лиге шампиона за младе. Изабраници Ненада Милијаша су поражени од екипе Бенфике, резултатом 1:2. Једини гол за наш тим је постигао Андрија Максимовић.

Црвена звезда – Бенфика 1:2 (0:1)

Стадион: „Терен омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Дамјан Кош, Пољска.

Стрелци: Максимовић у 58. минуту за Црвену звезду, а Варела у 14. и 51. минуту за Бенфику.

Жути картони: Рогановић, Илић (Црвена звезда), Гаспар, Томе, Мартино Пећото (Бенфика).

Црвена звезда: Драшкић, Стојковић, Милосављевић, Рогановић, Ђурић (од 84. Маркочевић), Гаштаров (од 46. Илић), Максимовић, Костов, Јовановић (од 66. Ранковић), Шљивић, Сремчевић (од 72. Дамјановић).

Резерве: Бекоња, Илић, Тошић, Ранковић, Рамадани, Маркочевић, Дамјановић, Тегелтија, Ђорђевић.

Бенфика: Војтиновичијус, Соуза Сантос (од 84. Мартино Пећото), Оливеира, Фонсека (од 66. Силва), Гаспар, Фереира, Фреитас (од 90. Фернандеш), Мореира (од 66. Гомес), Рего, Томе (од 84. Мартинс) , Варела.

Резерве: Фереира, Силва, Мартино Пећото, Мартинс, Фигуердо Пирес, Фернандеш, Гомес, Сантос Фереира, Соареш.

Утакмицу је Црвена звезда отворила приликом у петом минуту утакмице, када је после центаршута Стојковића, десни бек црвено-белих – Ђурић, надскочио штопера португалског тима, те ударио лопту главом, а она је погодила спољни део пречке. Два минута касније је Драшкић спречио да опасан покушај гостију заврши у нашој мрежи, феноменалном одбраном. Бенфика је повела голом у 14. минуту утакмице, а постигао га је Густаво Варела.

Црвено-бели су запретили у 22. минуту утакмце из слободног ударца, али центаршут Василија Костова није стигао до фудбалера нашег тима. Након поготка Бенфике, борба на терену се распламсала, а наши момци су покушали агресивније да изађу на противника, те их пресингом натерају на грешку. Играчи португалског клуба су имали посед, а наши брзоноги фудбалери су у контранападима претили са бочних позиција. Нови покушај је имала Звезда у 27. минуту утакмице преко Василија Костова, који је опробао свој ударац „левицом“ са 20 метара од гола Бенфике, а његов шут је завршио поред стативе гостију.

Вук Драшкић је својим одбранама и боксовањима доносио мирноћу у одбрани нашег тима, која је била од велике важности у грађењу напада изабраника Ненада Милијаша. Почео је притисак црвено-белих да доноси све више резултата. У 31. минуту је Лазар Јовановић лепим потезима избацио свог чувара из игре, а затим послао веома опасан центаршут, који је завршио као ударац, тик поред гола гостију. Нову велику шансу је имала Звезда, а овог пута је контранапад ударцем крунисао Андрија Максимовић, који је одлично шутирао, али је на висини задатка био гостујући голман.

Други део утакмице је започео ударцем са дистанце Андрија Максимовић. Одлично је шутирао са 25 метара, али је гостујући голман успео да исконтролише покушај Звездиног офанзивног везизсте. Бенфика је повела са 2:0 у 51. минуту утакмице, а стрелац је поново био Густаво Варела.

Успела је Црвена звезда да смањи заостатак у 58. минуту голом Андрије Максимовића. Првобитно је шутирао Василије Костов, а након правог „рикошета“ у казненом простору гостију, лопту је покупио Максимовић, који је сјајним ударцем успео да затресе мрежу Бенфике. Овај погодак је унео прекопотребну енергију у игру изабраника Ненада Милијаша, који су у већем делу овог сусрета били бољи противник. Имао је огромну прилику да постигне изједначујући погодак Василије Костов, након грешке у додавању голмана гостију, али је његов покушај успео да сустигне и одбрани чувар мреже Бенфике. Вук Драшкић је у неколико наврата показао сав свој раскошни таленат, зауставивши све стопостотне прилике португалске екипе. Имали су изабраници Ненада Милијаша прилику за изјадначење у последњим тренуцима меча, а након центаршута Шљивића је шутирао Ранковић, али је његов покушај завршио поред гола Бенфике.

Претходни текстXXIII Меморијални турнир „Драган Шакота Шале“
Следећи текстПразник џудоа у Шумицама