Црвена звезда – Бенфика 1:2 (0:2)

7

Поражени су фудбалери Црвене звезде резултатом 1:2 у оквиру прве утакмице Лиге шампиона од Бенфике. Имала је Звезда своје шансе и заслужила позитиван резултат, али је једини погодак на мечу за тим Владана Милојевића постигао Фелисион Милсон након додавања Шерифа Ендиајеа.

Црвена звезда – Бенфика 1:2 (0:2)

Стадион: Рајко Митић.

Гледалаца: 44.238.

Судија: Мајкл Оливер (Енглеска).

Стрелци: Милсон у 86. минуту за Црвену звезду, а Актуркоглу у 9. и Кокчу у 29. минуту за Бенфику.

Жути картони: Сеол, Силас (Црвена звезда), Каборе, Карерас, Аурснес (Бенфика).

Црвена звезда: Глазер, Мимовић (од 26. Далсио), Ђига, Спајић, Сеол, Крунић (од 82. Л. Илић), Елшник, Иванић, Силас, Олањинка (од 71. Милсон), Дуарте (од 71. Ендиаје).

Резерве: М. Илић, Гутеша, Дркушић, Лековић, Далсио, Канга, Л. Илић, Милсон, Пруцев, Радоњић, Ендиаје.

Бенфика: Трубин, Ба (од 37. Каборе), Силва, Отаменди, Карерас, Флорентино, Актуркоглу, Кокчу (од 88. Бареиро), Ди Марија (од 88. Бесте), Ролхајзер (од 56. Аурснес), Павлидис (од 88. Амдуни).

Резерве: Соареш, Гомеш, Амдуни, Аурснес, Кабрал, Бареиро, Шјелдеруп, Престијани, Каборе, Бесте, Араухо, Бајрами.

Затресла се мушема на Маракани, а навијачи Црвене звезде су имали прилику да поздраве нови формат Лиге шампиона, као и своје пулене на терену. Нажалост, гости су дошли до брзог гола, а играо се девети минут када је Актуркоглу добро реаговао на другој стативи и испред Крунића послао лопту у мрежу нашег тима. Могао је Крунић на другој страни, само три минута касније, да поравна резултат. Одлично је окренуо Флорентина на десном боку, а затим и шутирао из „мртвог“ угла, тик поред стативе. Наставила је Звезда да напада, па су прво Силас, а затим и Олањинка у 16. минуту када је Иванић центрирао могли да изједначе. Разиграо се и Дуарте у 18. минуту када је „лажњаком“ преварио Отамендија, а затим и у пуном трку са 25 метара шутирао, те прописно намучио Трубина.

Принудно је Милојевић морао да мења, па је у 26. минуту уместо повређеног Мимовића на терен ушао Далсио. Гости су дошли до другог гола у 29. минуту када је Кокчу из слободног ударца са 20 метара перфектно погодио угао. Опробао је Иванић ударац са дистанце у 40. минуту када је осетио да има доста простора испред себе, али је лопта завршила тик поред стативе. Мењао је Милојевић у више наврата у првом полувремену позиције играчима на терену, мало и принудно, јер је Елшник прешао на позицију левог, а Сеол на место десног бека када се Мимовић повредио, но ротирали су се и Силас и Олањинка.

Кренула је Звезда још офанзивније у наставку игре, и приметан је био пресинг који се играо на последњу линију Бенфике, све са циљем да се нађе пут до мреже Трубина. У два наврата је Отаменди добро изблокирао Дуартеа који се добром кретњом налазио у шансама. Константно је Звезда претила из корнера, а могао је Ђига у 66. минуту да смањи резултат, након што је Елшник центрирао из угла, а репрезентативац Буркине Фасо бутином шутирао поред гола. Наставио је Милојевић да мења, како би одржао свежину на терену, па су прилику у последњих 20 минута добили Милсон и Ендиаје уместо Олањинке и Дуартеа, а убрзо је и Илић истрчао као замена за Крунића. Дошла је Звезда до заслуженог гола у 86. минуту када је Ендиаје из окрета проиграо Фелисија Милсона који је отворио копачку и погодио даљи угао након што се нашао испред Трубина. Пробудила се Маракана у тим тренуцима још више, али нису успели фудбалери нашег тима да стигну до позитивног резултата.

Претходни текстЦрвена звезда максимална у Никозији
Следећи текстСпајић: Глава горе, има још да се игра