Крунићев деби из снова

8

Звезда је тријумфовала над Напретком са 2:0 у осмом колу домаћег првенства. Дебитантски наступ је забележио везни играч Раде Крунић, који је на првој утакмици у црвено-белом дресу показао да ће бити озбиљно појачање за екипу Владана Милојевића, добивши високу оцену 8,1.

Према платформи “Софаскор” три играча Црвене звезде са највишом оценом на последњем одиграном дуелу су Огњен Мимовић (8,5), као и Мирко Иванић и Раде Крунић, који деле исти индекс (8,1). Млади десни бек из меча у меч пружа све боље партије, а да одише самопоуздањем видело се и на мечу против Крушевљана. Такође, од Иванића смо навикли да је играч одлуке, па је тако другим голом у актуелној сезони поставио коначан резултат од 2:0.

Ипак, све очи су биле упрте у новајлију у нашим редовима – Радета Крунића. Свестан бремена који са собом носи Звездин дрес, фудбалер рођен у Фочи је одушевио све присутне на Маракани. Смирен и елегантан, а са друге стране сигуран на лопти и брз у доношењу исправних одлука на терену.

Нема тог педља травнате површине на који није закорачила копачка нове “шестице” црвено-белих. Статистика је потврдила деби из снова, с обзиром на то да је имао чак 93 процената прецизних додавања, осам од десет добијених дуела, од тога три ваздушна. Упутио је један ударац у оквир гола, послао два завршна паса, док је у пољу дефанзиве у пет наврата уклизао на лопту и пресакао три противичка додавања.

Опште је познато какву је каријеру до сада направио Раде Крунић, а нема дилеме да ће са вољеним клубом тек писати странице историје, док звездаши са нестрпљењем чекају дебитантски гол борбеног везисте.

Претходни текстФилиповић: Ветар у леђа са трибина за позитиван резултат против Бенфике
Следећи текстМилутинац 2023 – Црвена звезда 0:5 (0:1)