Зведин низ против Напретка – 18:0

7

Фудбалери Црвене звезде ће дочекати Напредак на Маракани у суботу од 20 часова, када ћемо прославити рођендан нашег стадиона, а уједно и имати прилику да наставимо низ који гласи седам победа и гол разлика 18:0. Биће то прилика и да се поздраве играчи који су се пласирали у Лигу шампиона, али да се и звездаши упознају са квалитетима Силаса и Крунића, те подсете Радоњићевог и то уз потпуно бесплатан улаз.

‍Све је започето још у децембру 2018. године када су црвено-бели управо под командом Владана Милојевића савладали госте резултатом 3:0. Голове за наш тим су постигли Вељко Симић и Ел Фарду Бен, док је један погодак био аутогол Крушевљана. Памтиће Делије сусрет одигран у оквиру последњег гола првенства за сезону 2018/19, када је Напредак поново убедљиво савладан са 3:0, а сусрет је обележио опроштај од активног играња Звездине легенде – Ненада Милијаша. Дејан Јовељић, Милан Јевтовић и Лоренцо Ебесилио су били кобни по Крушевљане и донели сигуран тријумф за прославу титуле. Наредна утакмица на нашем стадиону је такође завршена идентичним резултатом, а у стрелце су се тада уписали Жељко Гаврић, Томане, као и садашњи фудбалер нашег тима – Мирко Иванић.

Исте године је у октобру Напредак савладан поново резултатом 3:0, а играч утакмице је дефинитивно био Иванић, који је поред два поготка забележио и асистенцију, када је упослио Дијега Фалћинелија. Наредни сусрет је одигран 6. августа у оквиру четвртог кола шампионата, а гол одлуке је постигао Милан Гајић у 77. минуту меча. Исто је било у наредној утакмици, а стрелац кључног поготка био је Александар Пешић у 68. минуту сусрета. Претходне сезоне су црвено-бели били посебно инспирисани, те забележили убедљив тријумф резултатом 4:0. Красо је био најбољи актер меча са два постигнута гола, док су мрежу по једном погађали Букари и Мијаиловић.

На последњих седам утакмица Звезда на Маракани има импозантну статистику. Постигла је чак 18 голова, док ниједном није била савладана. Прослава рођендана Маракане, као и представљање нових појачања могли би бити додатни ветар у леђа изабраницима Владана Милојевића да забележе и осми тријумф у низу, те наставе доминацију започету пре шест година.

Претходни текстПораз од ЦСКА у неизвесној завршници, против Локомотиве већ у петак
Следећи текстУ сусрет противнику – Напредак