Савић: Премијум карте исплативије, навијачи најважнији фактор у Лиги шампиона

11

Легендарни фудбалер нашег клуба – Душан Дуле Савић се уочи прославе 61. рођендана Маракане присетио тренутка када су капије стадиона по први пут отворене, те је искористио прилику да позове све навијаче на утакмицу коју ће црвено-бели одиграти у суботу од 20 часова против Напретка.

‍- У септембру 1963. године је одиграна прва утакмица против Ријеке. Водила је гостујућа екипа 1:0, па смо преокренули на 2:1. Због утакмица репрезентација није играно првенство, па ће се сутра прослава обележити против Напретка. Биће изненађења, кореографија, а биће и опроштај од Боре Чорбе. Звезди је важна ова утакмица због три бода и одбране титуле, али је и веома битна као припрема за предстојећи меч  у Лиги шампиона против Бенфике. Имамо много разлога да будемо на Маракани и овом приликом позивам звездаше да у што већем броју будемо на стадиону, да се опростимо од Боре на прави звездашки начин, освојимо нова три бода и да се што боље припремимо за Бенфику – изјавио је на почетку Дуле Савић.

Био је дечак када су на Маракани по први пут отворене капије.

 Био сам дете, имао сам осам година када је Звезда одиграла ту утакмицу против Ријеке и сећам се натписа у новинама, биле су то филмске новости пре пуштања филма у биоскопу. Пред крај смо увек слушали вести из спорта, те је пуштена кратка репортажа да је отворен стадион Црвене звезде. То је за нас дечаке био разлог за додатно маштање да једног дана наступамо за овај клуб.

Радо се присетио Дуле Савић легендарног преокрета против Динама из Берлина, а током целог живота истиче да највеће заслуге за тај подухват има Маракана и Звездина невероватна публика.

– Тешко је поредити времена, поготово када је разлика 60 година. Има једна ствар која је константна, а то знају само они који су били на Маракани и играчи који су играли на терену знају колико значи подршка навијача и пун стадион. Посебно када не иде, они вам дају додатни ветар у леђа. Имао сам такав случај у сезони 1978/79 када смо играли против Динама из Берлина и имали четири гола заостатка на полувремену. Пред нама је било само 45 минута да дамо четири поготка да би прошли, а управо се тада десила та магија. Нико није напустио стадион при том резултату, знам за пар њих који су се током целог живота кајали због тог геста. Тада нам је публика након мог првог гола дала толику снагу, да смо постигли чеврти погодак у последњим секундама и обезбедили пролаз. То је била симбиоза публике и играча, направио се један котао који је на крају “прокључао” и донео победу. Као и 2010. када је Динамо из Тбилисија водио са 5:2, па је поново Звезда дошла до преокрета.

Звезда и њени навијачи су увек заједно, једно без другог не могу.

 Без публике, а Звезда има најбоље навијаче, не можете да направите велике резултате. Није Звезда постала шампион Европе и света тако што је играла пред празним стадионом, напротив то су заједничке победе и успеси, односно заједничка радост.

Подсетио је некадашњи фудбалер нашег тима све звездаше на премијум сезонске карте, које су исплативије за навијаче од пакета за Лигу шампиона.

 Пре свега очекујем да се звездаши одазову у што већем броју и да купују премијум сезонске карте. Тај пакет премијум годишње карте садржи све утакмице у домаћем првенству, а такође и мечеве у Лиги шампиона. Укључиће и две до три утакмице са вечитим ривалом на нашем стадиону, тако да бих волео када би што више људи узело те карте и подржало Звезду.

Верује Душан Савић у одличну посету на утакмици против Бенфике.

 Прва утакмица је најважнија у сваком такмичењу, а посебно у првој фази Лиге шампиона. Један повољан резултат против португалског тима би био додатни импулс пред наредних седам утакмица. Видећемо на крају да ли је овај формат повољнији, а оно што је сјајно је да нема више калкулација. Овде је једноставно сваки бод битан.Урадићемо све да уз помоћ публике и сјајног амбијента на Маракани оправдамо то наше учешће у групној фази. Звезда је показала да је овде супериорна и присутна у Лиги шампиона већ дуже време – поентирао је Савић.

Претходни текстУпознајте Звездиног ривала – Штутгарт
Следећи текстМилојевић: Надам се великој посети, верујем у наше звездаше