Прославa рођендана Маракане идеалнa за Звездина појачања

19

Црвена звезда ће у суботу од 20 часова угостити екипу Напретка у оквиру осмог кола Суперлиге Србије, а играчи и навијачи ће заједно прославити 61. рођендан наше куће – стадиона „Рајко Митић“. Прилику да упишу наступе ће имати три Звездина појачања – Немања Радоњић, Раде Крунић и Силас, а традиција говори да су новајлије остављале одличан утисак на рођенданима Маракане.

У сезони 2018/2019, Звезда je прославила 55. рођендан Маракане, а црвено-бели дрес је задужио Марко Марин и као велико појачање стигао пред сам старт групне фазе Лиге шампиона. Поменуте такмичарске године је уместо Напретка, противник на обележавању рођендана био Радник из Сурдулице. Наш тим је доминантно славио, резултатом 6:0, а у најбољем светлу су се показала највећа појачања нашег клуба у летњем прелазном року.

Најзвучније име је свакако био Марко Марин. На свом дебију, на утакмици против Радника, постигао је гол, те асистирао чак два пута и показао да ће бити велико појачање за утакмице Лиге шампиона, а прва је одиграна против Наполија на стадиону “Рајко Митић”.

Играч који је на дуелу против Радника по први пут у другом мандату обукао црвено-бели дрес је миљеник навијача – Ричмонд Боаћи. Наставио је Звездин нападач тамо где је стао те је постигао два поготка против Радника. Успео је чак и да асистира, и то управо дебитанту, већ поменутом Марку Марину.

На утакмици против Радника су дебитовала још два појачања Горан Чаушић и Џонатан Кафу, а обојица су успела да се упишу у листу стрелаца на дебитантском мечу.

Шест година касније Звезда може да се похвали сјајним појачањима која су стигла у клуб пред прославу 61. рођендан Маракане, али и као што је то био случај и 2018. године пред прву утакмицу у Лиги шампиона коју ће одиграти против Бенфике на домаћем терену од 18 часова и 45 минута.

Претходни текстОдлична провера и тесан пораз у Пиреју
Следећи текстУпознајте Звездиног ривала – Јанг Бојс