Родић и Звезда – Идеалан спој за Лигу шампиона

11

Фудбалери Црвене звезде су обезбедили четврту Лигу шампиона у последњих осам година, а актер досадашња три учешћа у наjквалитетнијем европском такмичењу био је Милан Родић.‍

Од доласка из Крила Совјетов, леви бек се профилисао као неизоставни шраф црвено-белих у свим походима на два највећа европска такмичења. Након што је помогао екипи и обезбедио групну фазу Лиге Европе после тачно десет година, сезону касније је успео да са својим саиграчима избаци Ред Бул Салцбург и пласира се у Лигу шампиона.

Био је актер бајковите ноћи и победе над Ливерпулом, када је Милан Павков са два поготка срушио будућег првака Европе. Поред победе над енглеским великаном, сјајан утисак је оставио у уводном мечу против Наполија на Маракани.

Само годину дана касније је прво невероватном асистенцијом упослио Алексу Вукановића за погодак против Јанг Бојса, који је Црвену звезду поново одвео у најквалитетније европско такмичење. Одиграо је идентичан број утакмица као и у првој сезони, а најбоље партије је пружао против Олимпијакоса.

Последњи пут је са црвено-белима у најпрестижнијем континенталном клупском такмичењу наступао претходне сезоне. Црвено-бели су се тада у групној фази састали са Манчестер Ситијем, Јанг Бојсом и Лајпцигом, али нису успели да обезбеде пролаз у нокат фазу такмичења.

Пред Миланом Родићем је сада четврти покушај, а чини се да Црвена звезда никада није била квалитетнија и искуснија за овакве подухвате. Нови формат у Лиги шампиона биће изазован и европским великанима, а на црвено-белима је да покажу моћ Маракане и квалитет за нокаут фазу.

Претходни текстМилојевић зна како да увелича рођендан Маракане
Следећи текстОдлична провера и тесан пораз у Пиреју