Упознајте Звездиног ривала – Интер

10

Други противник Црвене звезде из првог шешира Лиге шампиона биће Интер, док је дуел са италијанским гигантом на програму 1. октобра у 21 час.

Један од највећих клубова у Италији, основан је давне 1908. године. Стадион на коме играју, деле са својим „љутим“ ривалом – Миланом, са којима ће се наши фудбалери такође састати у овогодишњем издању Лиге шампиона. Колико је Интер велики клуб, говори и податак о броју трофеја у њиховом музеју: три пехара Лиге шампиона, исто толико пута су били светски прваци, потом 20 трофеја шампиона државе, три трофеја Купа УЕФА, девет пехара Италијанског купа и осам трофеја Суперкупа Италије.

Црвена звезда се кроз историју са Интером из Милана састала само два пута. Оба пута у сезони 1980/81, у оквиру четвртфинала Купа европских шампиона. Прва утакмица која је одиграна у Италији је завршена резултатом 1:1. У првом мечу стрелац је за Звезду био Сребренко Репчић. Ипак, у другом мечу, славио је наш ривал са 0:1, али то није спречило преко 90 хиљада најбољих навијача на свету да приреде спектакл. За Интер су тада наступали велики играчи попут: Ивана Бордона, Ђузепеа Баресија, Грацијана Бинија, Ђампјера Маринија, Доминика Каса, Алесандра Алтобелија, док су за наш тим наступали великани попут: Драгана Симеуновића, Ивана Јуришић, Милета Јовина, Драгана Милетовића, Рајка Јањанина, Златка Крмпотића, Милоша Шестића, Владимира Петровића…

Данашњи шеф стручног штаба Интера је Симоне Инзаги, четрдесетосмогодишњи Италијан, који форсира формацију која је настала на подручју „чизме“, а то је 3-5-2. Игра са три штопера који веома добро баратају са лоптом, популарним „винг-бековима“, који константно потпомажу и у фази напада и у фази одбране, те са два нападача који врше константан притисак на противничке одбране. Играју сјајно од почетка нове сезоне. У прва три кола Серије А, уписали су две победе и један реми, што их ставља на прво место најбоље италијанске лиге.

Њихову поставу чине: Зомер – Павар, Аћерби, Бастони – Дармијан, Барела, Чалханоглу, Мхитарјан, Димарко – Турам, Мартинез. Без икаквог двоумљења, највећи изазов за Црвену звезду биће да “пробије” прави „бедем“ пред голом Зомера. Аћерби и Бастони су „продукти“ италијанске одбрамбене школе, док ни квалитет Павара не долази у питање, играча који је освоји Светско првенство са Француском. Барела, Чалханоглу и Мхитарјан, такође представљају „трио“ са којим ће наши фудбалери водити велику битку. Ту се не завршава квалитет Интера, јер се на клупи налазе играчи попут: Фратезија, Таремија, Стефана де Враја, Думфриса, Асланија, Хоакина Корее, Зијелинског и Марка Арнаутовића.

Претходни текстМиљан Радуљ шампион Европе за јуниоре
Следећи текстХет-трик Нине Матејић за први тријумф у Европи