Јунаци омладинског вечитог дербија – Костов, Василић и Тасић

9

Омладинска селекција Црвене звезде коју са клупе предводи легендардни Ненад Милијаш данас је демонстрирала доминацију у вечитом дербију и резултатом 3:0 славила. Разговарали смо са јунацима утакмице, стрелцима – Василијем Костовим, Алексом Василићем и Николом Тасићем који су одушевљени због тријумфа.

‍- Честитао бих целој екипи и стручном штабу на победи, те феноменалној игри коју смо пружили. Били смо боља екипа читавим током утакмице, а задовољни смо што је то резултат и показао. Играли смо меч какав смо и очекивали, и ми и Партизан играмо веома брз фудбал, за то смо се и припремали. Гледали смо на ову утакмицу као и на сваку другу, желели смо да дамо свој максимум и да се што пре вратимо на победнички колосек након пораза од Чукаричког. Одиграли смо заиста добро, можда и најбоља утакмица за нас од почетка сезоне, а то је све последица нашег квалитетног тренирања. Гол који сам постигао ми пуно значи, дао је ветар у леђа, како мени, тако и мојим саиграчима, који су били на највишем могућем нивоу. Заиста смо данас били боља екипа од нашег противника – закључио је Костов.

Василић се већ издвојио као специјалиста за вечите дербије.

– Добро смо се спремили за ову утакмицу. Ипак је ово дерби, утакмица која нема везе са тренутном формом тима, све је ствар жеље и концентрације. Контролисали смо свих 90 минута и показали да смо више желели ову победу од противника. Поносан сам на себе и саиграче, данас смо били бољи тим. Ово ми је већ седми гол у дербијима и не могу да опишем колико је добар осећај. Много волим да играм овако јаке утакмице, мотивишу ме и подстичу ме да будем најбоља верзија себе. Ова победа у дербију биће прави ментални „буст“ за наставак сезоне. Вратили смо се на „велика“ врата након пораза у прошлом колу лиге. Надам се да нећемо овде стати и да ово представља само почетак нашег победничког низа – објаснио је Василић.

Први вечити дерби за Тасића и одмах погодак.

Исцрпљујућа утакмица, пре свега борбена и са пуно тензија са обе стране, али то је потпуно очекивано од вечитог дербија. Ми смо одиграли одличну утакмицу. Добро смо започели, ушли у сваки дуел максимално чврсто, те смо показали противнику да им неће бити лако са нама данас. Голови су нам долазили као „награда“ за нашу добру игру и труд, баш сам задовољан. Није било лако као што можда резултат говори, велику борбу су пружили играчи Партизана, све је било очекивано. Припремали смо се за ову утакмицу као и за сваку другу. Приоритет нам је био да се морално подигнемо након пораза од Чукаричког, и у томе смо успели, тако да можемо бити задовољни. Значи ми ова победа, даје нам пуно самопоуздања за наставак сезоне – подвукао је Тасић.

Претходни текстОмладинци убедљиви у вечитом дербију
Следећи текстЗвездин трио на Светском јуниорском првенству