У сусрет противнику – Раднички 1923

15

Фудбалери Црвене звезде гостују екипи Радничког из Крагујевца у оквиру седмог кола Суперлиге Србије, у недељу од 19 часова на стадиону “ФК Металац” у Горњем Милановцу.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

У дугој историји са наредним ривалом смо се састајали у оквиру 39 такмичарских утакмица, а ако рачунамо и пријатељске дуеле – 58 мечева. Учинак је на страни Црвене звезде, па наш клуб има 44 тријумфа, 11 ремија, а само три пута је био поражен. Гол разлика је такође на страни Звезде, а она износи 125:26.

Од доласка Владана Милојевића по други пут на клупу црвено-белих састајали су се већ два пута. Оба пута на Маракани, а у првом сусрету Звезда је била убедљива и славила са 5:0. Неизвесније је било у плеј-офу када је актуелни шампион тријумфовао са 3:2.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Звездина публика која жели да уживо прати меч може карте да купи на Маракани, у суботу од 11 до 17 часова. Улазница важи искључиво за источну трибину и кошта 1000 динара.

Сви навијачи нашег клуба који неће моћи да бодре уживо своје миљенике, ће моћи директан пренос утакмице да посматрају на каналу Арена Премиум 1 од 19 сати.

Програм на Звезда ТВ можете пратити путем нашег студија, а можете бити уз нас током, као и после утакмице уз анализу и изјаве актера дуела.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда у наредни дуел улази након пласмана у Лигу шампиона. Головима Дуартеа и Спајића црвено-бели су успели да тријумфују против Боде Глимта и укупним резултатом 3:2, пласирају се у нови формат најквалитетнијег европског такмичења. У домаћем првенству се налазимо на  лидерској позицији, а у пет мечева смо забележили четири тријумфа и само један нерешен исход.

Са друге стране, Крагујевчани се налазе на средини табеле са две победе, једним ремијем и два пораза. У последњем колу су у једном од најзанимљивијих дуела  савладали ОФК Београд резултатом 3:5. Раднички није далеко догурао у Европи, те је учешће завршио у другој рунди квалификација за Лигу конференција поразом од Морнара из Бара.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу се налази искусни Марко Милошевић, док по боковима суверено делују Мехмед Ћосић и Томислав Дадић. Штоперски тандем Феђа Дудић мења из утакмице у утакмицу, против ОФК Београда је осигурач чувара мреже чинио двојац – Бесим Шербечић и Милан Митровић. Није страно ни да меч почну Самир Зељковић, односно Слободан Симовић. Милош Ристић и Милан Алексић држе средину терена, док се на крилима налазе Килијан Бевис и Богдан Мирчетић. Бен Хасин се налази иза најистуренијег играча тима, Дилана Ортиза. Шансу са клупе вребају Бојан Аџић, Евандро, Милош Рошевић и Дарли Нланду.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Милан Илић.
Први помоћник: Александар Марјановић.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Стефан Ђокић.
ВАР: Павле Томић.
АВАР: Ђорђе Максимовић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак

ИМТ – Раднички Ниш 3:1
Чукарички – Текстилац 3:0

Субота

17:00 Нови Пазар – Јединство
20:30 Напредак – ОФК Београд
20:30 Железничар – Спартак

Недеља

19:00 ТСЦ – Младост
21:05 Партизан – Војводина

Претходни текстДудић: Маракана предност Звезде коју нико нема
Следећи текстЗвездин распоред у Лиги шампиона