Мркела: Звезда ће бити конкурентна, ником неће бити лако на Маракани

7

Спортски директор нашег клуба – Митар Мркела је говорио о жребу одржаном у Монаку, али и утакмицама у Лиги шампиона, након објављеног распореда и сазнања да ће црвено-бели у првом колу 19. септембра дочекати Бенфику на стадиону “Рајко Митић”.

– Желели смо да се одмеравамо са најбољима и сада ћемо имати никад бољу прилику за то. Жребом је одлучено да ћемо се састати са великанима фудбалске игре. Играћемо против европских првака и клубова који су већ годинама у успону. Наш циљ је да будемo конкурентни, што ћемо верујем и учинити. Сигуран сам да ниједној екипи неће бити лако на Маракани да се избори за бодове, Боде је прави пример колику моћ поседује наш стадион када су трибине испуњене – истакао је Митар Мркела.

Осврнуо се спортски директор нашег клуба и на комплетан распоред мечева.

– Први меч нас очекује против Бенфике, која је изузетно квалитетна екипа, желимо да се већ на првој утакмици представимо Европи на прави начин. Мислим да ће то бити изузетно занимљив и неизвестан меч. Играчи и стручни штаб имају довољно времена да се припреме за ту утакмицу и верујем да ћемо до тада додатно подићи ниво игре. Интересантно је и да нас након тог меча очекују два везана гостовања Интеру и Монаку, а затим и две утакмице на нашем стадиону против Барселоне и Штутгарта. Дуго нисмо играли са шпанским тимом, а судбина је одредила да Барселону угoстимо на дан када смо поразили Ливерпул, надам се да ће се историја поновити. До краја године ћемо се састати и са Миланом, а затим одиграти и две европске утакмице против екипе ПСВ и Јанг Бојса у јануару, што је значајна промена у односу на претходне године. Верујем у наш тим и оно што радимо, као и да нећемо разочарати навијаче који ће ове године имати прилику да уживају у фантастичним утакмицама – закључио је Митар Мркелa.

Претходни текстЗвездин распоред у Лиги шампиона
Следећи текстЈањанин: Звезда и Бенфика тачно 40 година касније, надам се истом резултату