Петровић: Звезда понос српског фудбала, биће спектакли на Маракани

16

Велики успех направила је Црвена звезда и поново се пласирала у Лигу шампиона по четврти пут, а поносан због резултата и свега што чинимо за српски фудбал је оперативни директор нашег клуба Марко Петровић.

– Поносан сам на клуб и на наше навијаче. Направили смо незаборавну утакмицу у среду, а атмосфера и емоција на стадиону показују колика је љубав према Црвеној звезди. Верујем да ћемо током актуелне сезоне бити сведоци много историјских вечери на нашој Маракани. Поносан сам и због чињенице да се Звезда свих ових година поново изузетно поштује и то смо посебно осетили приликом сусрета са представницима других клубова на жребу у Монаку – почео је Петровић.

Осврнуо се оперативни директор нашег клуба и на жреб који је одржан у Монаку.

– Не постоји “идеални“ жреб, али бити у друштву немачких, шпанских, италијанских, португалских и холандских клубова је велика, освојена привилегија! Поред нас овај круг чини и још пет бивших шампиона Европе.

Атмосфера са Маракане одушевљава читаву Европу.

– Француска телевизија је јуче причала о атмосфери са Маракане и јасно и гласно рекла – „Ово нема нигде!“. Што се тиче наших противника, мислим да никада у историји Звезде нисмо у једној сезони играли против оваквих европских екипа. Тражиће се улазница више за утакмице и зато позивам све да што пре обезбеде сезонску карту која је најповољнија и која једина навијачима гарантује и место за евентуалне мечеве у Лиги шампиона на пролеће.

Формат Лиге шампиона је другачији у односу на претходне године.

– Нови формат Лиге шампиона је корак унапред, јер УЕФА очекује такмичење у којем ће се до последњег кола водити борба за пролаз даље, односно за пласман међу 24 екипе. Конкуренција је изузетна, али верујемо у наш тим и наше навијаче на Маракани.

Звездини резултати за просперитет српског фудбала.

– Црвена звезда је претходних осам година понос, не само звездаша, већ читавог српског спорта и наше земље. Овим пласманом, Звезда је донела Србији не само осам сјајних утакмица на највећој фудбалској позорници, већ и око 10 милиона евра од УЕФА намењених само за развој осталих клубова из наше земље, поред у претходним годинама већ дистрибуираних 15 милиона евра за развој инфраструктуре – истакао је Петровић.

Претходни текстМарко Илић у репрезентацији Србије
Следећи текстКарте за Раднички 1923 у суботу у продаји