Спајић: Желимо да одиграмо најбољу могућу утакмицу уз енергију са трибина

17

Капитен Црвене звезде – Урош Спајић је изнео очекивања пред меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона, који ће црвено-бели одиграти против Боде Глимта на стадиону “Рајко Митић” у среду – 28. августа од 21 сат.

– Знамо шта нас чека. Очекивања су велика, свесни смо каква утакмица је пред нама, као и о каквом противнику се ради. Видели сте да нам је било тешко у Норвешкој у првом мечу, али сам и тада рекао да то није био максимум Црвене звезде. Очекујем да сутра уз подршку наших навијача и позитивну енергију будемо бољи и агресивнији и надам се да остваримо резултат који сви толико желимо – истакао је Спајић.

Верује дефанзивац црвено-белих у боље издање Црвене звезде на сутрашњем мечу у односу на дуел који је одигран у Норвешкој.

– Не бих раздвајао странце и домаће играче, сви смо један тим и у служби смо екипе. Наравно да је било тешко после утакмице тамо, имали смо већа очекивања. Тих пар дана није било лако. Доста смо се добро припремили, анализирали, видели шта је било лоше, а шта добро. Надам се да ћемо сутра видети бољу Звезду него што је била тамо, морамо бити бољи ако желимо да победимо. Улога дефанзивних играча је јако битна, свакако да је лакше уколико не примимо гол. Очекујем доста трке, транзиције, они су веома динамична екипа, хитра, брза, агресивна.  Морамо да одговоримо на те ствари уколико желимо да остваримо резултат, а јасно је свима да желимо. 

Истакао је Спајић да ће додатну енергију црвено-белима пружити навијачи са трибина.

– Сваки играч који је у Црвеној звезди има огромну одговорност. Пре свега према навијачима, видели сте да су дошли и у Норвешку, не знам ни на који начин у оноликом броју. Остали смо њима дужни, јер смо могли боље, цео тим је био свестан тога након утакмице. Остала је нека та енергија која се чува за сутра. Индивидуално сам небитан, ту сам да помогнем играчима и колективу. Мислим да сам један од старијих у екипи, имам искуство иза себе, играо сам у Европи. Колико год будем могао да помогнем ја ћу да помогнем. Битно је да сутра будемо сви као један и да будемо храбри, да узмемо ту енергију са трибина и да дамо све од себе да их победимо. Црвена звезда је огроман клуб са традицијом и историјом. Немамо право да подценимо било кога, без обзирао како се клуб звао. На нама је да одиграмо најбољу могућу утакмицу и да пробамо да прођемо даље – закључио је Спајић.

Претходни текстМилојевић: Храбро и уз пуну Маракану до Лиге шампиона
Следећи текстКадети сигурни против Чукаричког