Јовичић: Пуна Маракана је рецепт за успех

11

Бивши центарфор Црвене звезде и миљеник навијача – Зоран Јовичић се осврнуо на велике преокрете нашег клуба на Маракани, против Кајзерслаутерна и Хелсинкија, и са велико дозом оптимизма поручио да наш тим уз поштовање противника пред пуном Мараканом може до пласмана у Лигу шампиона.

Играли смо против екипе, која је наредне сезоне предвођена истим тренером освојила Бундеслигу. Одиграли смо добар меч и на гостујућем терену, а изгубили смо несрећно 1:0. Имали смо поштовање, али смо знали доминацију немачких тимова. Дошао је и ред на реванш, где смо успели у 90 минута да изједначимо резултат. У продужецима смо показали силу и моћ, толику да смо ”прегазили” тим из Немачке. Тада је Дејан Станковић постигао два гола, а цела екипа је одиграла баш добро. Утакмица је остала упамћена по великом преокрету и доминацији током продужетака, што је било импресивно против неке екипе из Немачке. Пун стадион помаже на сваком мечу, али за Звезду на Маракани публика је увек 12. играч. То се видело кроз историју, од старијих генерација преко моје. Ако се присетимо прво Казјерслаутерна и Хелсинкија стварно су навијачи давали ветар у леђа. Једна Барселона је била занемела на кореографију када су играчи изашли из тунела, тога сам лично био сведок. Управо то прижељкујем и у реваншу против Боде Глимта – рекао је Јовичић.

Истиче Зоран Јовичић да наш тим мора да буде максимално опрезан на предстојећем мечу, али да црвено-бели имају квалитет који би требало да демонстирају на стадиону ”Рајко Митић”.

Боде је показао да је солидна екипа, која је навикнута да мечеве игра на вештачкој трави. Није лако играти на таквом терену, као бивши играч то могу да потврдим. Велика је разлика када је екипа навилка на вештачку подлугу и тимови који су прилагођени на природну траву. Видела се њихова брзина, контрола лопте и бржи ритам. Једноставно су адаптирани на те услове. Погодак који смо постигли нас је оставио резултатски у игри. Сматрам да Црвена звезда има ”оружје” које поседује да преокрене резултат. Дешавало се кроз историју да смо успели да надокнадимо и већи заостатак на пуној Маракани, али морамо да одиграмо веома квалитетно. Владан Милијевић и играчи то знају, a искрено сам оптимиста пред дуел – рекао је некадашњи ас Црвене звезде.

Претходни текстМоћ Маракане – Динамо Тбилиси 2009
Следећи текстЛекић: Пуна Маракана рађа хероје