Кадети ремизирали у Крушевцу

9

У последњој утакмици другог кола Кадетске лиге Србије, фудбалери Црвене звезде су ремизирали (1:1) са екипом Трајала у Крушевцу. Једини стрелац за нашу екипу био је Алекса Дамјановић у 52. минуту меча са беле тачке. Сјајну утакмицу иза себе има Сава Радановић који је својим сигурним интервенцијама представљао прави „зид“ да Звездином голу.

Трајал – Црвена звезда 1:1 (1:0)

Стадион: СЦ „Ратомир Мичић Миче“.

Судија: Срђан Димитријевић.

Стрелци: Пајкић у 41. минуту за Трајал, а Дамјановић у 52. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Д. Васић, Пајкић, Дуњић (Трајал).

Трајал: Марковић, Н. Васић, Матић, Чапрић, Костић (од 65. Павловић), Јовичић (од 91. Чоловејић), Д. Васић (од 56. Белић), Лазаревић, Дуњић, Пајкић, Петровић.

Резерве: Ђурковић, Илић, Чоловејић, Павловић, Белић, Јанковић, Милановић.

Црвена звезда: Радановић, Вранић, Јовановић (од 46. Јевђић), Журић (од 46. Карановић), Дамјановић, Зарић, Л. Николић, Мрваљевић (од 75. Бауцал), Милашиновић, Ћопић (од 69. Паповић),
Крстић (од 69. Суботић).

Резерве: У. Николић, Паповић, Суботић, Јевђић, Бауцал, Карановић, Тепић.

Истакао се већ у четвртом минуту утакмице Ђорђе Вранић, који је врло елегантно и смирено отклонио прву опасност пред Звездиним голом. Дугим лоптама је Николић од почетка меча тражио своје крилне саиграче, а у деветом минуту је фантастично проиграо Зарића на левом крилу, те му створио велику прилику, али је судија Димитријевић досудио недозвољену позицију.

Након велике прилике за Пајкића, Радановић је сјајно одбранио ударац у ситуацији један на један са нападачем домаће екипе, те је резултат остао непромењен. Поново је до изражаја дошао голман Црвене звезде. Играо се 19. минут када је одбранио шут са 20 метара удаљености. Након слободног ударца који је извео Милашиновић у 22. минуту утакмице, лопту је у петерцу главом захватио штопер Вранић, али је она завршила поред стативе.

Милашиновић је у 26. минуту извео слободан ударац са 25 метара и шутирао директно на гол Трајала, али је његов покушај завршио изнад пречке. Само минут касније, након сјајног дуплог паса са Дамјановићем, Крстић је одлично шутирао, а Марковић је несигурном интервенцијом, ипак успео некако да спречи Звезду да дође до предности. Дамјановић је фантастичним „соло“ продором у 37. минуту стигао до шеснаестерца Трајала, а затим и успео да шутира, али је његов ударац завршио тик поред десне стативе гола који брани Марковић. Ипак домаћин је стигао до вођства преко Пајкића у 41. минуту.

Након паузе између два дела игре за Звезду су у другом полувремену ушли на терен Јевђић и Карановић.

Претила је Звезда од прве секунде другог полувремена. Прву велику прилику имао је Дамјановић у 49. минуту утакмице, када је шутирао са леве ивице казненог простора, међутим ни тај покушај није ишао у оквир гола. У 51. минуту након грубог старта над Карановићем у шеснаестерцу Трајала, судија Димитријевић је досудио казнени ударац. Дамјановић је сигурно извео пенал и преварио Марковића, који се бацио на контра страну у односу где је шутирао млади центарфор.

Ређале су се прилике за црвено-беле. Након доброг центаршута Милашиновића, Зарић је захватио лопту, а затим и Крстић, али је и тај покушај нажалост био неуспешан.

Након неколико налета фудбалера Трајала, играчи Црвене звезде су у потпуности „стали“ на лопту и контролисали утакмицу на средини терена. Нису дозвољавали играчима у жутим дресовима да играју на контранападе и мирно су градили акције, те постепено све више вршили притисак на последњу линију екипе из Крушевца.

Након корнера у 75. минуту утакмице, Вранић је сјајно захватио лопту главом, али је Марковић правом „парадом“ успео да спречи потпун Звездин преокрет. Карановић је у 79. минуту „распалио“ са 30 метара, али је његов ударац био изблокиран. У 85. минуту утакмице, Суботић је сјајно дриблингом избацио своје чуваре, затим прошао по левом крилу и лукаво покушао да „превари“ голмана Трајала, али је тај покушај завршио поред гола. Само неколико минута касније Суботић је поново био у изгледној прилици за погодак, али је његов шут са осам метара био изблокиран. Сава Радановић је својом невероватном интервенцијом у самом финишу утакмице спречио добру шансу домаћих.

Претходни текстМоћ Маракане – Бањик 1981
Следећи текстСтатистика каже – пуна Маракана руши Норвежане