Нека се понови Краснодар

12

Утакмица која је променила модерну историју нашег клуба је дефинитно меч против Краснодара пред више од 50 хиљада навијача на трибинама Маракане. Звезда је на челу са Владаном Милојевићем надиграла представника Русије и славила са 2:1, после пораза на страни од 3:2, а тренутак да се још један велики преокрет на стадиону ”Рајко Митић” одигра ће бити предстојећи меч против Боде Глимта у среду од 21 сат на највећем српском стадиону.

На данашњи дан пре седам година, Црвена звезда је савладала Краснодар у феноменалном мечу и пласирала се у групну фазу Лиге Европе после десет година. Звезда је снажно, агресивно ушла у меч – кренула је да напада у таласима и слама противника. Публика је сјајним навијањем убризгала гориво црвено-белима, а када су играчи и навијачи једно – онда ривалу у гротлу Маракане није било помоћи.

Већ у седмом минуту дуела Немања Радоњић је постигао сјајан гол из полуволеја. Лопта је одскочила од земљу, преварила гостујућег голмана, па се од пречку одбила у гол. Уследила је ерупција одушевљења и тотални пад руског представника, који је деловао апсолутно збуњен атмосфером на Маракани.

У уводном делу другог полувремена, Канга је са више од 30 метара искоса послао невероватан пројектил у даљи угао гола за прави делиријум крцате Маркане. Погодак Габонца и дан данас се приказује на свим ТВ шпицама и симбол је модерне историје нашег клуба, која је стартовала управо овом епском победом. Иако је Краснодар смањио резултат на 2:1, до краја меча Звезда је одиграла врло дисциплиновано, па је тако одолела нападима играча Краснодара.

Странице се исписују од тог тренутка златним словима, а Црвена звезда се може похвалити са три учешћа у групним фазама Лиге шампиона, четири Лиге Европе и три европска пролећа. Ако уз то додамо седам везаних шампионских титула и три дупле круне, са поносом можемо истаћи да је утакмица пред пуном Мараканом против Краснодара била инцијатор свих претходно наведених успеха. До свега тога сигурно не би дошло да није било велике подршке звездаша, који су испуњеним трибинама, хуком и песмом били непрестана подршка фудбалерима на терену.

Прилика да Звезда поново засија у свом правом светлу је пред нама! У среду црвено-бели ће одмерити снаге са Боде Глимтом у реванш утакмици плеј-офа за пласман у Лигу шампиона. Верујемо да ће наши играчи само уз подршку навијача и њихов ветар у леђа направити још један велики подвиг, као што је то било 24. августа 2017. године!

Претходни текстЈовин: Звезда ће играти на крилима пуне Маракане
Следећи текстМилсон: Носиће нас пуна Маракана