Иза југа Маракане – Цвјетичанин сумирао припреме базе

23

Базне селекције Црвене звезде су такође завршиле припремни период и спремне су за почетак нове сезоне, о чему смо разговарали са координатором Владимир Цвјетичанином.

‍- Фокус је био на физичкој спреми и тактичким задацима. То су пре свега добри момци који се познају од раније и који веома добро сарађују заједно. Сви су заједно одрадили сјајан посао, па не бих никога посебно издвајао. Желели смо да их добро припремимо физички и психички за све изазове који им предстоје. Поново смо радили у склопу комплекса „Цептер“ у Врњачкој Бањи. Желео бих да им се захвалим на гостопримству и на пријатној атмосфери. Омогућили су нам да радимо на високом нивоу – почео је Цвјетичанин.

Генерација 2017, као и годину дана млађа, је још увек у процесу формирања и селектирања.

Екипу 2017. и 2018. годиште још увек окупљамо. Има ту двадесетак квалитетних играча. Видећемо да их уклопимо како треба. Петлићи су одрадили припреме у Дубици. То је специфична категорија због узраста. Код њих је развијање људских квалитета приоритет. Морамо да их научимо да буду добри људи и другари како би касније чинили квалитетан тим. Радили су и на фудбалским елементима, али највише на стварању односа између њих самих – објаснио је Цвјетичанин.

Претходни текстМоћ Маракане – Паок 1974
Следећи текстМоћ Маракане – Реал Мадрид 1975