Огњен Мимовић – И таленат и вредан рад

12

Још од дана у Омладинској школи Црвене звезде – Огњен Мимовић је био апострофираван као један од најталентованијих, али и највреднијих дечака на теренима иза југа Маракане, о чему сведочи и Никола Јелић.

‍Момак из генерације 2004 је од самог старта каријере показивао огромну жељу на терену, а услед његовог труда и залагања сада све долази на наплату. Дебитовао је претходне сезоне на Маракани, у дуелу са Чукаричким и на првом наступу већ привукао пажњу навијача.

Након сјајно одађеног припремног периода на Златибору и у Русији, дошао је до поверења шефа стручног штаба – Владана Милојевића, које користи на изузетан начин остављајући срце на терену кад год добије прилику да заигра.

Похвално је о талентованом десном беку причао директор Омладинске школе Црвене звезде – Никола Јелић, а открио је и анегдоту да је Мимовић у наш клуб дошао као предњи везни фудбалер.

Мимовић је изванредан момак, миран, повучен, који зна тачно његов задатак. Сећам се када смо ишли по њега у Горњи Милановац. Поникао је тамо у нашој развојној школи, а за његов напредак је највише заслужан Зоран Остојић Цоле. Када је дошао на Маракану играо је на офанзивнијим позицијама, док смо ми проценили да ће се показати најбоље на десном боку, што се на крају показало тачним. Верујем да ће Мимовић бити наша велика узданица, и драго ми је што после Недељковића, још један наш таленат демантује приче да из наше Омладинске школе не излазе добри бекови – подвукао је Јелић.

Претходни текстМилојевић: Оставићемо срце на Маракани, верујем у Звезду
Следећи текстПредседник КК Црвена звезда Меридианбет у посети екипи у Старој Пазови: Ово је темељ за све што следи