Елшник: Адаптација на подлогу кључ позитивног резултата

11

Звезду сутра од 21 час очекује утакмица против Боде Глимта у Норвешкој, а очекивања пред плеј-оф рунду квалификација за Лигу шампиона изнео је Тими Макс Елшник.

Другачије је играти на вештачкој трави. Више сам играо на таквој подлози у млађим категоријама, него у сениорима. Ипак, претходну утакмицу против Чукаричког смо играли на „вештаку“, тако да знамо шта нас чека овде, уз то ћемо имати и тренинг сад, да се додатно навикнемо на подлогу. Другачије је од нормалне траве, али је свакоме ко дође да игра против Бодеа исто и једноставно морамо да се адаптирамо – почео је Елшник.

Сада је у екипи и његов сународник, и још један велики звездаш – Вања Дркушић.

– Значи ми што је ту, значи и њему сигурно. Ипак, зна он како је играти у иностранству, има богато искуство из Русије и лако се адаптира на нове средине. Уз то, има корене у Србији, звездаш је и овде се осећа као код куће.

Упознат је Елшник са екипом Бодеа.

– Знам доста о екипи, јер ми пријатељ из Словеније – Нино Жугељ игра у Бодеу. Пратимо се, гледао сам и против Јагјелоније како је било, тако да сам упућен у начин на који Боде игра, ко су најбољи фудбалери, какав стил игре негују. Биће тешка утакмица, они играју европу сваке године, домаћи су на овом нивоу, имају и добре интернационалце. Боде има систем, јасну поделу улога, све је стриктно, много зависи од тренера. Ипак, ако будемо максимални, мислим да смо фаворити, и дошли смо у Норвешку да остваримо позитиван резултат, а затим да завршимо посао у Београду.

Није желео Елшник превише тактиком да се бави.

То је више питање за тренера. На нама је да се боримо за сваку лопту на терену. О тактици не знам шта да кажем, то је 50-50. Видећемо ко ће се коме прилагодити, али то је мање битно. Кључ је пролаз у Лигу шампиона – подвукао је Елшник.

Претходни текстМилојевић: Знамо чији грб представљамо и како да одговоримо Бодеу
Следећи текстЗвездин последњи тренинг пред Боде Глимт