Звезда угостила високу делегацију из Кине

19

Челници ФК Црвена звезда су данас угостили високу делегацију из Кине све са циљем додатног унапређивања већ добрих постојећих односа и јачања сарадње у свим структурама.

Челници нашег клуба – председник Светозар Мијаиловић, спортски директор Митар Мркела, директор Омладиснке школе Никола Јелић и директор пословног развоја Стефан Мрљеш, су се тако састали са високом кинеском делегацијом на челу са потпредседницом кинеске Владе Шен Ђикин, министром за спорт Гао Ђиданом, директорком фудбалског савеза Кине Сонг Каи и замеником генералног секретара државног савета Лиу Ђухуи.

Дочек делегације коју су чинили још 14 високих званичника Кине је увеличан у Музеју ФК Црвена звезда, где су имали прилику да сазнају више о историји клуба и значајним спортским достигнућима. Након обиласка уследило је фотографисање и размена поклона са челницима нашег клуба, док је званични део састанка уприличен у свечаној сали.

Током истог, две стране су размениле искуства већ постојеће сарадње која је базирана на развоју омладинског фудбала у Кини под патронатом наше Омладинске школе, као и маркетиншког потенцијала Звезде на кинеском тржишту. Нема сумње да ћемо и у будућности наставити да сарађујемо на овакав начин, кроз размену фудбалског знања, односно развоју пре свега младих и талентованих играча.

Затим су сви заједно отишли на терене наше Омладинске школе, и имали прилику да се увере у начин тренирања наших бисера, као и да погледају утакмицу која је тада била на програму. Након размене искуства, посета је завршена, а присутан међу званичницима био је и некадашњи тренер Црвене звезде и доскорашњи селектор репрезентације Кине – Александар Јанковић, као и Министар спорта и омладинце Зоран Гајић.

Претходни текстЗвездин подмладак традиционално бруси форму на Копаонику
Следећи текстУ сусрет противнику – Чукарички