Одбојкашице Црвене звезде почеле припреме

111

Одбојкашице ОК Црвена Звезда су почеле са припремама за нову сезону, очекују их велики изазови већ на самом почетку европског такмичења а циљеви су високи како у домаћој лиги тако и у купу.

У односу на прошлу годину дошло је наравно до очекиваних  промена, најзначајнији би били одласци капитена Јелене Стојић, техничара Ане Јакшић, блокера Сашке Ђуровић, либера Сање Ђурђевић као и примача Николине Лукић.

Већ младој и обећавајућој екипи су се прикључили таленти из наше школе, а доведена су како искусна тако и перспективна појачања.

Коректори су остали непромењени Јасек Малгоржата, најбољи поентер лиге и Катарина Станковић ће наставити да воде напад.

На позицији либера ту је наша јуниорска репрезентативка Вишња Жигић којој ће помагати новопридошле Софија Ђорђевић и Тамара Ступар.

Техничари у овој сезони су два велика појачања Анђела Веселиновић и Ивона Лазовић, као и Теа Стојановић која је била капитен наше јуниорске селекције, али ће се због повреде касније прикључити екипи.

Средњи блокери су још две младе репрезентативке Лана Мијачић и Магдалена Обућина, као и сад већ староседелац Александра Јањић, а појачала их је Аница Кутлешић.

Што се примача тиче велико појачање је повратак шампионке из сезоне 2021/2022 Ане Лазаревић, уз њу су ту младе репрезентативке Симона Матеска, Сташа Стаменковић, Милана Станковић као и још једно велико појачање Теа Симић.

Екипу ће са клупе опет водити сјајни Милан Гршић, док је помоћни тренер од ове сезоне наш бивши играч Катарина Вукомановић.

Девојке пред почетак сезоне чекају најмање два пријатељска турнира традиоцинални у Ужицу и наш Шакотин меморијал, док такмичење у Европи креће средином јесени.

Претходни текстШампиони почињу припреме
Следећи текстЦрвена звезда – Нови Пазар 4:1 (1:0)