Звездини дебитанти погађају из прве

9

Летња појачања Црвене звезде су се у досадашњем делу сезоне сјајно показала, а чак четири првотимца нашег клуба су без периода адаптације на првим мечевима постигла дебитантске голове.

Талентовани Лазар Јовановић је током припремног периода у Русији на мечу против Сочија на најбољи могући начин искористио прилику коју му је указао шеф стручног штаба – Владан Милојевић. Момак рођен 2006. године је црвено-бели дрес по први пут обукао управо на утакмици против руске екипе и већ тада успео да се упише у листу стрелаца, те директно допринесе тријумфу нашег тима.

Нови голгетер Црвене звезде – Бруно Дуарте је на пролећној премијери и дуелу против Јединства добио шансу у другом полувремену, а квалитет и невероватан осећај за гол је потврдио већ после 52 секунде проведе на терену. Звездин Бразилац је тако постао стрелац најбржег гола на дебију у историји нашег клуба.

Уследило је прво гостовање у сезони 2024/25. У стартној постави се на мечу одиграном у Бачкој Паланци против Текстилца нашао и Фелисио Милсон, који је црвено-белима донео предност у 54. минуту дуела. Постигавши погодак на старту другог дела игре, брзоноги фудбалер је најавио сјајне игре и постао трећи фудбалер Звезде који се од старта текуће сезоне уписао у листу стрелаца на првом мечу.

Само 15 минута било је потребно Тимију Елшнику да се придружи Јовановићу, Дуартеу и Милсону. Сјајни репрезентативац Словеније је рутински савладао голмана Текстилца у 69. минуту сусрета. Дебитантски наступ Елшник ће свакако памтити по убедљивом тријумфу црвено-белих, али и поготку који му је омогућио да се одмах по доласку у клуб упише у Звездину историју.

Звездино дете – Лука Илић је такође био прецизан на првом мечу у другом мандату, који је одиграо против Младости из Лучана током припремног периода на Златибору. Иако то није био Илићев дебитантски гол у Звезди, показао је талентовани везни фудбалер квалитет, као и да ће бити важан шраф у екипи Владана Милојевића.

Претходни текстМилојевић: Драго ми је због дебитаната, показали смо добру реакцију
Следећи текстЕлшник: Срећан сам због првог гола, биће их још у будућности