Канга зна како до асистенција у Бачкој Паланци

20

Звездин везни фудбалер – Гелор Канга је у црвено-белом дресу одиграо два меча на стадиону “Славко Малетин Вава”, а да је нарочито расположен на овом терену показује податак да је у Бачкој Паланци забележио чак пет асистенција.

Наш клуб ће прво гостовање у сезони 2024/25 управо имати у Бачкој Паланци против новајлије у суперлигашком друштву, екипе Текстилца. На стадиону, који је отворен 7. јула давне 1951. године, црвено-бели су први пут гостовали 28. октобра 2015. године, када смо славили са 1:3 захваљујући головима двоструког стрелца Александра Катаија и темпераментног левог бека Луиса Ибањеза.

Ипак, посебну инспирацију на поменутом стадиону је до сад имао Гелор Канга. Габонац је одиграо два дуела против ОФК Бачке, када рачунамо само гостовања српског шампиона, а на њима је делио завршне пасове, „паковао“ голове и доприносио тријумфима Црвене звезде.

У сезони 2016/17 по доласку у Београд, Канга је у два наврата проиграо Ричмонда Боаћија на мечу који је завршен резултатом 0:3. Прво је у петом минуту лаганом “боцком” пребацио дефанзивну линију ривала, те “сервирао” центарфору из Гане стопостотну шансу за сигуран погодак. На истом мечу у 37. минуту сусрета Канга је прихватио лопту на средини терена и пасом у простор поново асистирао за поготак Звездином нападачу.

У другом мандату у црвено-белом дресу Гелор Канга је у сезони 2020/21 поново приказао сјајно издање на стадиону “Славко Малетин Вава”. Био је то последњи меч који су црвено-бели одиграли у Бачкој Паланци, а памти се по високој победи од 0:5. Канга је и поменути дуел отворио асистенцијом и то за Милана Павкова, центаршутом са десног бока у раној фази меча. Потом је Звездина осмица “наместила” два гола Жељку Гаврићу и то у 24. и 36. минуту меча. Код прве ситуације Канга је “провукао” додавање између штопера и бека противничке дефанзивне линије, док је 12 минута касније готово на идентичан начин асистирао Звездином ђаку. Једина разлика је што је пас ишао између два централна бека Бачке, препознавши идеално утрчавање саиграча, коме није било тешко да постигне гол.

Нема дилеме да стадион “Славко Малетин Вава” нарочито инспирише репрезентативца Габона, па ће тако искусни фудбалер имати могућност да након три сезоне поново заигра у Бачкој Паланци и увећа лични учинак, те помогне црвено-белима да остваре нови тријумф.

Подсећања ради, утакмица Текстилца и Црвене звезде је заказана за суботу, 3. август од 20 часова.

Претходни текстУ сусрет противнику – Текстилац
Следећи текстНајава преноса – Графичар стартује