Ендиајеу уручена награда “Бора Костић”

7

Спортски директор нашег клуба – Митар Мркела је пред почетак утакмице другог кола Суперлиге Србије награду за најбољег Звездиног стрелца у претходној сезони уручио нападачу – Шерифу Ендиајеу.

‍Награда “Бора Костић” се додељује од 2021. године. Први добитник вредног признања је био Мирко Иванић, док је затим две године узастопно награда за најбољег стрелца клуба завршавала у рукама Александра Катаија. Шериф Ендиаје је први странац и тек трећи фудбалер који се сјајним учинком изборио за награду “Бора Костић”.

Голгетер Црвене звезде се током сезоне 2023/24 у 15 наврата уписао у листу стрелаца. Најефикаснији је био у домаћем првенству, где је постигао укупно 11 голова, од тога седам у регуларном делу шампионата, док је четири пута био прецизан у плеј-офу. Допринео је Шериф Ендиаје својим головима и у освајању Купа Србије, с обзиром на чињеницу да је постигао три гола у оквиру најмасовнијег српског фудбалског такмичења. Када је реч о међународној сцени, Звездин нападач се једном уписао у листу стрелаца и то на мечу против Јанг Бојса у Београду у оквиру групне фазе Лиге шампиона.

Претходни текстФелисио Милсон нови играч Црвене звезде
Следећи текстЦрвена звезда – Младост 2:2 (0:2)