Српски џудисти свечано испраћени на Олимпијске игре

26

Српски џудисти у среду у раним јутарњим часовима отпутоваће пут Француске и Париза где ће учествовати на највећем светском планетарном такмичењу, Олимпијским играма. На свечаном испраћају на аеродрому Никола Тесла српској спортском јавности обратили су се наши трофејни репрезентативци Милица Николић, Звездини првотимци Марица Перишић и Страхиња Бунчић као и тренери Немања Петровић, Владимир Јовичић, шеф стручног штаба нашег Клуба и Никола Николић, спортски директор.

На протеклим Олимпијским играма имали смо пет такмичара и то је био огроман успех. На Играма 2024 имамо шест пласираних где су сви конкуренти за медаљу. Ставили бисмо њих троје испред, јер имамо три такмичара који су носиоци у својим категоријама, што је велика предност на овако јаком турниру. Ми се искрено као Џудо тим Србије надамо тој медаљи иако потајно ту може да буде и више. Једна медаља би била велики успех и то је оно што очекујемо од нашег тима рекао је Владимир Јовичић.

Међу првима који лете у Париз су такмичари у лакшим тежинским категоријама, Милица Николић, Марица Перишић и Страхиња Бунчић.

На олимпијски татами прва ће изаћи Милица Николић (до 48 кг) трофејна српска џудисткиња која истиче да у град светлости путује спремна за све што је тамо очекује. Николићева се може похвалити да је већ годинама у самом врху конкуренцији до 48 килограма.

Спремна сам. Мислим да ретко које такмичење се десило у мојој каријери а да ја нисам била спремна. За Париз сам заиста посебно спремна јер сам била свесна да ћу ићи, тако смо припреме мој тренер Немања Петровић и ја одрадили како треба и како је испланирано. Што се тиче неких емоција по питању Париза, све је другачије од Токија. У Јапану је све било конфузно, мени и Мари су биле прве Олимпијске игре а ако узмете у обзир корону И све те процедуре које су нам одвраћале пажњу од онога што је уствари битно и због чега смо дошли. На нама је сада да изађемо на борилиште и да све што смо договорили са својим тренерима одрадимо како треба и верујем да нас неколико заиста може да узме медаљу. Нисмо узалуд нас троје носиоци. То значи да смо током претходне три године нас троје били константно у врху и да побеђујемо људе који су у топ 10. Не видим разлог зашто не би смо И сада у Паризу победили противнике који су међу десет најбољих истакла је Милица Николић.

Марица Перишић једна је од оних џудисткиња која на борилишту даје максимум а можда И више од тога. Да је тако јасно говоре њени резултати.

Париз је потпуно нова димензија, наспрам Токија. Као што је Милица рекла Игре у Јапану су биле специфичне и захтевне а треба имати у виду да сам тада била баш млада И да нисам имала пуно искуства на великим такмичењима. Уверена сам да ћу свој прави капацитет показати сада у Паризу, као што сам то чинила И у протеклим годинама на турнирима широм света, као И на Првенству Европе где сам узела сребрну медаљу прошле године. Није мала ствар бити у топ осам а ми се ту тренутно налазимо. Искрено се надам и верујем да ће бити више од једне медаље на Олимпијским играма када је у питању џудо на Олимпијским играма истакла је Марица Перишић.

Страхиња Бунчић добро познато име свим љубитељима џудоа у Паризу ће по први пут бранити боје Србије на Олимпијским играма.

Веровали смо И надали се да ћу се пласирати. Када су се руски такмичари одустали створило се још више простора и пласирали су се и неки такмичари иза мене. Најважније је да смо ми тренирали, спремали се, без обзира на све. Знали смо да ћемо бранити боје Србије, веровали смо у то и успели смо на крају добро да се спремимо и да све прође како треба истакао је Страхиња Бунчић.

Претходни текстМалишани обележили караван у Руми
Следећи текстЈовичић: Сви храбро, без изузетка за своју земљу