Јовичић: Сви храбро, без изузетка за своју земљу

39

Љубитељи џудоа још увек добро памте април 2024 и Загреб- Европско сениорско првенство за тимове када су Орлови у миксу освојили историјско бронзано одличје.

На Олимпијским играма у Паризу, српски џудо тим по први пут ће националне боје бранити у екипној конкуренцији.

Бронза у загребу на Европском првенству је до сада највећи историјски успех. У Паризу имамо шест такмичара који испуњавању квоту да наступе тимски и Играма и то је још један историјски резултат за џудо нацију. То значи да смо ми међу топ 12 на свету самим тим што имамо екипу који учествује у Паризу рекао је Владимир Јовичић, тренер националног џудо тима Србије.

У односу на појединачно такмичење екипно надметање које је предвиђено за 3. август носи одређене специфичности.

Девојке неће борити у својим категоријама, мораће да испуне те веће категорије, мада и остале екипе ће имати идентичну ситуацију. Знамо да ће сви дати максимум да Србију представе на адекватан начин на Олимпијским играма које је такмичење од највеће важности за све нас. На Играма Милица ће морати да наступи у категорији за две тежој него што је њена, Марица такође, Кукољ у плусу, али за тај део мораћемо да сачекамо жреб, да видите са ким ћете се сусрести да би могли било шта да планирамо. Поносни смо на наш тим, прво што су они сви храбро прихватили да раде, са борцима тежим и до десет килограма, што је велики ризик. Нагласио бих да нико од њих није хтео да одустане већ желе да дају свој максимум за своју земљу истакао је Владимир Јовичић.

Претходни текстСрпски џудисти свечано испраћени на Олимпијске игре
Следећи текстИскористи распуст – научи да веслаш!