Субота на Маракани – Добар фудбал и Звездина деца

15

Црвена звезда у нову сезону улази са рекордним бројем играча пониклих у нашој Омладинској школи – чак 16, од укупно 33. У викенду за нама, на отварању сезоне смо славили резултатом 4:0 и демонстрирали одличан фудбал, тако да знамо где ћете бити у суботу од 20 часова када дочекујемо лучанску Младост.

Дијапазон Звездине деце простире се од генерације 93 до генерације 07. Интересантно, генерацију 93 је у нашој Омладинској школи предводио управо Владан Милојевић, а момци који су и дан данас првотимци Црвене звезде су Урош Спајић и Срђан Мијаиловић. Обојици је ово други мандат у вољеном клубу, а са мање од 18 година су дебитовали међу сениорима, код Александра Кристића, односно Роберта Просинечког. Најмлађи међу првотимцима су Вељко Милосављевић, Адем Авдић и Андрија Максимовић, дечаци које је већи део стасавања у нашој академији предводио Милорад Вилотић да би потом „избрусили“ хронолошки Слађан Николић, Ненад Милијаш и Марко Неђић. Авдићев деби се још увек чека, и верујемо да ће се десити већ ове сезоне када се талентовани бек опорави од повреде у потпуности.

Ту су још: Немања Стојић (98), Лука Илић (99), Милош Гордић (00), Иван Гутеша и Владимир Лучић (02), Андреј Ђурић и Никола Кнежевић (03), Огњен Мимовић, Стефан Лековић и Виктор Радојевић (04), Јован Шљивић (05).

На премијери сте већ имали прилику да видите – Стојића, Илића, Мимовића и Шљивића. У суботу од 20 часова, верујемо да ће тај број да се повећа, поготово кад се узме у обзир колико су важни за наш тим репрезентативци Србије – Спајић и Мијаиловић, те да су рецимо Кнежевић и Лековић имали велику минутажу на прирпемама, а дефанзивац чак и погодио против Зенита.

У све то ћете моћи да се уверите на Маракани од 20 часова, а судећи по статистици са утакмице против Јединства, све звездаше очекује добар фудбал. Звезда је славила са 4:0, упутила укупно 25 удараца, створила пет великих прилика, уз 493 тачна додавања. Чврста одбрана је показала то да ка голу Илића није био упућен ниједан ударац, епитет играча утакмице припао је Ендиајеу, а Дуарте је ушао у историју као најмађи стрелац дебитант.

Вече за памћење пред више од 12 хиљада звездаша, а сигурни смо да ће такво бити и против Младости у суботу од 20 часова када ће бити још више публике.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Миливоје Мика Матић
Следећи текстОборен рекорд Снежане Пајкић, Тара Вучковић У18 државним рекордом четврта у Европи