Црвена звезда – Јединство Уб 4:0 (2:0)

32

Славила је Црвена звезда на отварању сезону против Јединства из Уба резултатом 4:0. Могао је Владан Милојевић да буде задовољан партијом својих изабраника, а посебно Шерифом Ендиајеом који је постигао два гола, као и Бруном Дуартеом који је ушао у Звездину историју као најбржи стрелац гола на дебију у историји клуба – 52 секунде, док је првенац у сезони уписао и капитен на данашњем мечу – Александар Катаи. Асистенције су уписали Огњен Мимовић, Лука Илић и Ин Бом Хванг.

Црвена звезда – Јединство Уб 4:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 12.458.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Ендиаје у 18. и 23, Катаи у 54. и Дуарте у 69. минуту.

Жути картони: Ендиаје (Црвена звезда), Фереира (Јединство).

Црвена звезда: М. Илић, Мимовић, Ђига, Стојић, Родић, Хванг (од 80. Пруцев), Далсио, Л. Илић (од 46. Шљивић), Пума (од 68. Јовановић), Катаи (од 68. Канга), Ендиаје (од 68. Дуарте).

Резерве: Гутеша, Мијаиловић, Спајић, Лековић, Канга, Шљивић, Кнежевић, Пруцев, Јовановић, Дуарте, Сремчевић.

Јединство Уб: В. Јовановић, Радивојевић, Фереира, Милановић (од 58. Саидов), Миладиновић, Додеровић, Стојановић (од 58. Ракић), Перез (од 86. Стеванчевић), Сисеј, Димитрић (од 80. Бошковић), Голубовић (од 80. Руњајић).

Резерве: И. Јовановић, Дубљанић, Радовановић, Саидов, Ракић, Руњајић, Наги, Аћимовић, Стеванчевић, Петкости, Бошковић.

Нова сезона стартовала је почетним ударцем са центра игралишта рођеног Убљанина и легенде Црвене звезде – Душана Дулета Савића. У новим дресовима, са капитенском траком око руке Катаија, утакмица је могла да почне. Било је ту од старта меча неколико дебитаната на званичним утакмицама, па су са Мараканом као фудбалери Звезде могли да се упознају голман Илић, Стојић, Далсио и Пума. Могла је Звезда већ после 180 секунди до првог поготка у новој такмичарској години, али нису пут до мреже Јовановића пронашли Илић и Ендиаје, премда је Звездино дете добро прошло по левом боку. Поново је претио Илић по левом боку након доброг продора када је у деветом минуту гађао тик поред стативе.

Звезда је дошла до вођства у 18. минуту када је Мимовић, након потпуне иницијативе нашег тима, прошао по десном боку и упутио оштар центаршут у петерац где је Шериф Ендиаје са штопером „на леђима“, захватио лопту из прве и погодио ближи угао, тачније само рашље. Одузео је Ендиаје лопту у опасној зони и проиграо Катаија који му је узвратио несебичност, али је сенегалски нападач шутирао из окрета поред стативе. Но, није се чекало на нови гол Звезде, када је поново вихорни Илић прошао по левој страни и упутио оштру лопту у петерац где је спремно чекао Ендиаје и клизећим стартом послао лопту у мрежу, у 23. минуту. Ређали су се зицери испред гола гостију који су деловали погубљено у последњој линији, па је Шериф исчачкао лопту Радивојевићу након несигурне интервенције Јовановића, а Катаи из изгледне прилике гађао тик поред стативе.

Одличан је био и млади Мимовић, па је у 40. минуту протутњао по десном боку и иза себе оставио дефанзивца Јединства, те упутио оштар пас за Илића који је из дотрчавања са 10 метара гађао преко гола. Одлично је и Хванг шутирао из слободног ударца у 43. минуту, а „жабица“ је умало преварила голмана Јовановића, но, лопта је отишла поред стативе. Гости готово да нису запретили голману Илићу.

У истом маниру се наставило и у другом полувремену, а у 54. минуту је Хванг одлично упослио Александра Катаија који је дриблингом избацио Радивојевића, а затим и погодио угао Јовановићевог гола. Запретили су гости по први пут у 60. минуту када је Фереира гађао са 20 метара, врло оштро, али преко Илићевог гола. Већ у наредном минуту, шансу је имала Звезда када је Ендиаје предриблао Јовановића, али отишао сувише искоса, те није успео да погоди мрежу. Солидно је и Пума гађао у 67. минуту са ивице казненог простора када му се лопта одбила на ногу, али је Јовановић био на висини задатка.

Ушао је Бруно Дуарте у историју Црвене звезде као најбржи стрелац дебитант, с обзиром на то да му је требало свега 52 секунде да погоди. Гађао је Хванг у 69. минуту, а Јовановић одбио лопту право на ногу бразилског нападача који се на сјајан начин представио Звездиној публици. Мирно је било до краја, али су сви били под утиском срушеног рекорда од стране сјајног Бразилца.

Претходни текстДуарте нови рекордер – 52 секунде за гол
Следећи текстМилојевић: Победа за дивне навијаче