Црвено-беле сазнале противнице у Еврокупу: Сепси, Еускотрен и Вулас у Београду

17

У Минхену је одржан жреб за нову сезону Еврокупа у конкуренција дама, Црвена звезда је за противнике добила представнике Румуније, Шпаније и Грчке.

После годину дана паузе наш тим се враћа на европску сцену. Гошће у Београду биће прошлосезонске учеснице Евролиге, екипа Сепсија, за коју је наступала наша Маша Јанковић, затим ИДК Еускотрен из Сан Себастијана и грчки Протеас Вулaс.

Европску сезону Звезда отвара гостовањем у Сан Себастијану 10. октобра, а затим наредна три меча игра у Београду, против Протеаса (17. октобар), Сепсија (24. октобар) и Еускотрена (30. октобар). После паузе следи пут у Атину у 5. колу 21. новембра, а завршетак групне фазе је у Светом Ђорђу, у Румунији, 28. новембра.

Црвена звезда се састала са Сепсијем у квалификационој фази за Евролигу у сезони 2021-22, када је била и домаћин турнира, а екипа из Румуније славила. Протекле сезоне су оствариле учешће у Евролиги, али су домаћи шампионат завршиле у полуфиналу плеј-офа.

ИДК Еускотрен Гипузкоа из Сан Себастијана је тим из „златне средине“ табеле шпанског шампионата, протеклу сезону су завршили на 7. месту женске Ендеса лиге. Еускотрен је основан 2005. године и није се састајао са нашим тимом.

Протеас Вулас је сезону завршио на 4. месту, поразима у полуфиналној серији од шампиона Олимпијакоса, а затим и у мечевима за треће место од Есперидеса. Тим из преграђа Атине се такође није састајао са Црвеном звездом претходно.

Претходни текстНови дрес је стигао: Дочекај нову сезону у црвено-белом!
Следећи текстЗвезда се захвалила Борјану