Ендиаје: Ужелео сам се навијача и пуне Маракане

10

Фудбалере Црвене звезде старт нове сезоне очекује у суботу 20. јула од 20 часова када ће нам у госте доћи Јединство из Уба, а узбуђен због поновног сусрета са Мараканом је наш центарфор Шериф Ендиаје.

Урадили смо добар посао на припремама. Иза нас су добре утакмице, а посебно смо се истакли против Зенита који је великан руског фудбала. Срећан сам због тима, али и себе што нам иде овако. Сад је време да то покажемо и на премијери нове сезоне. Не могу да дочекам да се поново вратим на Маракану и да видим пуне трибине. Знам да је исти осећај и код наших навијача. Ужелели смо се једни других. Желимо да ова сезона буде боља него претходна и да је на прави начин отворимо – почео је Ендиаје.

Говорио је о голгетерској серији која траје од почетка ове календарске године.

– За нападача је битно да постиже голове, али и да помаже екипи на терену. Наравно, волим да погађам, то ми даје на самопоуздању и надам се да ћу наставити и ове сезоне тако.

Пронашао је Милојевић „жицу“ корпулентном нападачу.

Изузетно ценим Милојевића и нашу сарадњу, реч је о одличном тренеру. Такође, ради се о човеку са изузетним карактером, а сматрам и себе таквим, тако да заједно можемо много тога. Видели су сви колико сам слободније деловао на терену када је Милојевић дошао. Дао ми је самопоуздање и сматрам да сам му вратио то. Наставићемо тамо где смо стали.

Осврнуо се и на напоран рад на припремама.

– Ништа није било тешко на припремама, али наравно да волим више да играм утакмице него да тренирам, као и сви. Ипак, не пада ми тешко да тренирам.

У Србији и Београду му је фантастично.

Уживамо у Београду, моја супруга, син и ја. Заиста нам је сјајно у Србији – уз осмех ће Ендиаје.

Претходни текстРукометашице морају преко Немица до групне фазе ЕХФ Лиге Европе
Следећи текстБруно Дуарте нови нападач Црвене звезде