Одбојкаши чекају противника из квалификација, одбојкашице против Волеро Ле Канеа

40

Одбојкашка породица Црвене звезде сазнала је противнике на данашњем жребу за нову сезону ЦЕВ еврокупова који је одржан у Луксембургу.

Одбојкаши чекају победника прелиминарне рунде квалификације, одбојкашице у дербију шеснаестине финала ЦЕВ Купа састају се против француског Волеро Ле Канеа.

Шампион Србије, одбојкаши Црвене звезде, после пет година играће у Европи, а после девет биће у борби за ЦЕВ Лигу шампиона. Противник нашем тиму у првој рунди квалификација биће победник прелиминарне рунде у којој се налазе шампиони земаља са најнижим ренкингом, а то су шампион Кипра Омонија, шампион Литваније Јекабпилс и шампион Украјине Прометеј. Прва утакмица је на програму 17.-19. септембра на терену победника прелиминарне рунде, док је реванш на Бањици предвиђен за 24.-26.септембар.

Победници прве рунде, њих осам, пласираће се у другу рунду квалификација, одакле ће четири екипе изборити пласман у последњу, трећу рунду квалификација. Поражени из обе рунде, као и из трећег кола квалификација, наставиће такмичење у ЦЕВ Купу, док ће два најбоља тима наћи своје место у групној фази најелитнијег европског такмичења.

Победници квалификација ће се наћи у групи Б (Монца, Гисен, Фенербахче) и у групи Ц (Завјерће, Милано, Розелар).

Одбојкашице Црвене звезде ће се у шеснаестини финала састати против Волеро Ле Канеа из истоименог француског града. Први меч ће се играти у дворани четвртопласиране екипе Француске 5.-7. новембра, док је реванш седам дана касније на Бањици., 12.-14. новембар.

Имаће тежак задатак црвено-беле већ на самом старту европске сезоне против реномиране екипе која је прошле сезоне била надомак пласмана у плеј-оф Лиге шампиона, а затим у четвртфиналу ЦЕВ Купа у обе утакмице после пет сетова поражена од каснијег шампиона, екипе Кјери. Биће то и велики мотив за подмлађену екипу, као и за тренера Милана Гршића, који је управо пре повратка у наш клуб био тренер Ле Канеа.

Занимљиво је да ће и противник у осмини финала победнику овог дуела бити бољи из дуела између пораженог из меча квалификација за Лигу шампиона (ТЕНТ или Астерикс Беверен из Белгије) и Шалу Шапел (Белгија)

Претходни текстЗвездаши су увек ту на премијери сезоне
Следећи текстРукометашице морају преко Немица до групне фазе ЕХФ Лиге Европе