Црвена звезда учесник првог Купа шампиона!

104

Боксерски клуб Црвена звезда добио је још једно велико признање. Европска боксерска конфедерација (ЕУБЦ) препознала је Црвену звезду као један од најбоље организованих клубова у Европи и упутила јој позив да учествује у првом Купу шампиона Европе.

Први европски Куп шампиона биће одржан 17. и 18. јула 2024. године у руском Краснодару, а учествоваће четири екипе, руски Динамо, грчки Олимпијакос, француски Монако и наша Црвена звезда.

Меч Црвене звезде и Олимпијакоса који је одржан 24. маја ове године код споменика Победнику на Калемегдану, оставио је снажан утисак на председника Европске боксерске конфедерације, господина Јоаниса Филипатоса. Били су одушевљени атмосфером и организацијом тог меча и дошли су на идеју да се бокс оживи на клупском нивоу, међу најбољим и најпопуларнијим клубовима у Европи. Може се рећи да је Црвена звезда пионир овог пројекта и ово је била идеја председника нашег клуба Владана Микетића која се сада спроводи у дело. Желели би да се захвалимо и Боксерском савезу Србије који нам је помогао у организацији спектакла на Калемегдану, као и нашим навијачима који су дошли у великом броју да нас подрже – истакао је Александар Николић, директор Боксерског клуба Црвена звезда.

Напоран рад и труд менаџмента нашег клуба се исплатио и Звезда се нашла међу најбољим клубовима Старог континента.

Црвена звезда је сада на врхунском нивоу. Дошли смо за кратак период од једног просечног клуба до клуба који је изузетно организован, који прави добре резултате, који је освојио Регионалну лигу и који има светлу будућност. Имамо одличну комуникацију са светским и европским институцијама које су препознале наш труд и веома смо срећни и поносни на то што ћемо учествовати на овом такмичењу на којем учествују најбољи клубови Европе.

Млади боксери Црвене звезде такође праве изузетне резултате због којих су добили позив да бране боје Србије на најзначајнијим светским и европским такмичењима.

Црвена звезда је посвећена и раду са млађим категоријама које су веома активне. На Европском првенству у кадетској конкуренцији које се одржава у Бањалуци учествоваће и наша Мирјана Мастиловић. Димитрије Андрејевић који је прошле године освојио сребро на јуниорском Балканском првенству је добио позив у А селекцију репрезентације Србије у којој се налазе и првак Европе Јован Николић, европски вицешампион Растко Симић, и он је у таквом друштву. Имаћемо представника и на Олимпијским играма у Паризу, а то је Вахид Абасов. Резултат напорног рада у клубу се види и од Црвене звезде се могу очекивати још бољи резултати у наредном периоду.

Звездин боксерски клуб је учествовао у бројним друштвено-одговорним акцијама, заједно са свим клубовима СД Црвена звезда, и веома је посвећен породичним вредностима и здравом начину живота.

Велики је изазов за децу одрастати у данашњем времену и окружењу у читавом свету, не само код нас, где је заступљено толико ствари које могу да их одведу на погрешан пут. Свет је толико технолошки напредовао да омладина врло лако може да занемари здрав начин живота. Због тога мислим да је и наша боксерска сала, као и све друге спортске сале у Србији, право место где деца могу да сазревају и науче праве вредности, а оно што гаји Боксерски клуб Црвена звезда, као и сви клубови наше црвено-беле породице, је тај однос према традицији, према породичним вредностима. Кроз бокс и спорт могу све то да стекну и израсту у праве људе који ће се носити са животним изазовима на прави начин, да буду часни, достојанствени и да буду прави борци – поручио је Николић.

Претходни текстСезонске карте КК Црвена звезда Меридианбет 2024-2025 (процес резервације и куповине)
Следећи текстКарте за Јединство у продаји