Резиме припрема – Звезда спремна за почетак сезоне

20

Фудбалери Црвене звезде су од 17. јуна до данас брусили форму на летњим припремама, прво на Златибору, а онда и у Русији, односно Санкт Петербургу. Одиграли су изабраници Владана Милојевића укупно четири утакмице, док су противници били Младост из Лучана у Ужицу, а на турниру у Русији смо снаге одмерили са Сочијем, Зенитом и Таљаресом. Турнир је освојен, а Звезда је спремна за 20. јул и 20 часова када нас очекује утакмица против Јединства из Уба на старту нове сезоне.

Звезда је славила на три утакмице, док је на последњем контролном мечу поражена од Таљареса. Прву утакмицу смо одиграли против лучанске Младости у Ужицу, када смо у подмлађеном саставу славили са 1:0. Иако су били под оптерећењем, након девет дана напорног рада на Златибору, добро су се показали млади фудбалери Звезде, на челу са повратником, Луком Илићем, који је на изузетан начин, након што је одузео лопту дефанзивцима Младости, разоритим шутом послао лопту под пречку гола.

Црвена звезда је против Младости наступила у следећем саставу: Гутеша (од 46. Гордић), Мимовић, Ђурић, Лековић (од 25. Милосављевић), Радојевић (од 46. Анан), Далсио (од 69. Василић), Илић (од 69. Ранковић), Шљивић, Јовановић (од 46. Максимовић), Катаи (од 46. Кнежевић), Сремчевић.

Након повратка у Београд са Златибора, фудбалери Црвене звезде су се 3. јула запутили у Русију, где су другу годину за редом учествовали на турниру у Санкт Петербургу, који је организовао руски шампион – Зенит. Први меч смо одиграли против Сочија, након два дана боравка у Русији и славили са 2:0. Одличну партију су пружили тада пулени Владана Милојевића, а посебно су се истакла појачања, Далсио Гомеш и Лазар Јовановић. За први погодак је бивши играч Апоела послао перфектну лопту ка Шерифу Ендиајеу, који је на рутински начин прво преварио голмана, а онда спровео лопту у празну мрежу. Код другог поготка за црвено-беле смо видели добар продор по левом боку од стране Јована Шљивића, који је опробао ударац, а након интервенције голмана Сочија, на лопту је натрчао Лазар Јовановић и поставио коначан резултат.

Црвена звезда је против Сочија наступила у следећем саставу: Гутеша, Мимовић, Ђига (од 70. Ђурић), Лековић (од 70. Милосављевић), Родић (од 70. Радојевић), Далсио (од 70. Хванг), Илић (од 57. Канга), Шљивић (од 46. Кнежевић), Јовановић (од 70. Максимовић), Катаи (од 46. Анан), Ендиаје (од 70. Сремчевић).

Највећа атракција, била је утакмица против домаћина турнира – екипе Зенита, а овај меч смо успели да преокренемо у своју корист након што је шампион Русије повео већ у петом минуту. Није све најбоље кренуло за Звезду, која је успела да се консолидује крајем првог полувремена, те наговести каква нас утакмица очекује у наставку игре. Почетком другог полувремена је своју креацију на делу поново показао Далсио, који је пронашао Катаија, док је Магико оправдао свој надимак, те прелепим ударцем пребацио голмана Зенита и погодио малу мрежу. Потпуни преокрет су Звезди донели резервисти – Гелор Канга и Стефан Лековић. Габонац је прелепим центаршутом пронашао Звездино дете, које је небески скочило и послало лопту под пречку гола домаћина. Овај погодак је донео нашем клубу нови трофеј са турнира из Русије.

Црвена звезда је против Зенита наступила у следећем саставу: Гутеша, Мимовић, Ђига, Стојић (од 77. Лековић), Родић, Хванг (од 63. Канга), Далсио (од 77. Кнежевић), Иванић (од 63. Шљивић), Јовановић (од 46. Илић), Катаи (од 63. Пума), Ендиаје (од 90. Сремчевић).

Последњи меч смо одиграли 12. јула, када смо поражени од аргентинског Таљареса минималним резултатом.

Црвена звезда је против Таљареса наступила у следећем саставу: Гутеша, Мијаиловић (од 63. Мимовић), Лековић (од 63. Ђига), Стојић (од 79. Ђурић), Родић (од 46. Анан), Хванг, Далсио (од 63. Катаи), Илић (од 71. Кнежевић), Пума (од 79. Максимовић), Шљивић (од 63. Јовановић), Ендиаје (од 79. Сремчевић).

Све у свему, Звезда је одрадила квалитетне припреме из два дела, те нема дилеме да ће наши фудбалери бити максимално спремни за старт сезоне, који је заказан за 20. јул од 20 часова на стадиону „Рајко Митић“, када ћемо дочекати Јединство из Уба у првом колу Суперлиге Србије.

Претходни текстПума: Желим да осетим атмосферу пуне Маракане
Следећи текстЗвездина два тима талената – 22 бисера на припремама