Јунг Ву Сеол представљен на Маракани

14

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“, промовисали смо ново појачање, а реч је о Јунг Ву Сеолу, левом беку који је потписао уговор на три плус једну годину са Црвеном звездон и задужио дрес са бројем 66.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела нас је ближе упознао са квалитетима новог појачања.

Сеол је леви бек, игра на дефицитарној позицији, и долази из Јужне Кореје. Има велико искуство играња за Улсан и репрезентацију. Дуго смо тражили решење за позицију левог бека и сада смо је нашли. Желели смо га и зимус, али тада нисмо успели да се договоримо са клубом. Сада јесмо и на наше велико задовољство, Сеол је нови играч Црвене звезде. Ускоро ће се Сеол прикључити тренинзима, док је Пума лакше повредио раме, али очекујем да ће да наступи у првој или другој утакмици у Русији. Тачно је да Сеол не зна енглески језик, али је у фази учења. Имали смо таквих случајева и раније, и не буде тешко фудбалерима да се прилагоде, јер им доведемо преводиоца. Што се тиче активности у прелазном року, тражимо играча на позицији крила и алтернативу на шпицу. Све остало ће да зависи од одлазака. Што се Хванга тиче, нисмо причали о одласку, путује са нама на припреме у Русију – истакао је Мркела.

Након традиционалног сликања, представницима медија се обратио и Сеол.

Срећан сам што сам овде, у великом клубу. Узбуђен сам, даћу све од себе да се што боље спремим и одговорим захтевима. Сматрам да сам озбиљан, посвећен и страствен фудбалер. Мислим да могу енергијом да допринесем тиму и да је то оно што ме највише карактерише – почео је Сеол.

Објаснио је и због чега број 66.

Мој отац је рођен те године. Још од прве професионалне утакмице, носио сам 66. Питао сам Хванга да промени број и договорили смо се. Знам да је играо добро носећи 66 и даћу све од себе да оправдам то. Хванг ми је добар пријатељ из репрезентације. Много смо разговарали о Звезди и упутио ме је у културу клуба. Много тога већ сад знам о Звезди.

Говорио је и о фантастичним навијачима Црвене звезде.

Знао сам и пре него што сам разговарао са Хвангом колико је Звезда велика. Гледао сам утакмице у Лиги шампиона, а заправо и у Јужној Кореји се доста прича о српском вечитом дербију. Упућен сам заиста у све, и једва чекам да заиграм пред Звездиним навијачима. Знам колико су страствени и уживаћу у томе да наступам на пуној Маракани – рекао је Сеол.

Претходни текстНавијачки дочек за Звездин караван у Шамцу
Следећи текстВасилије Грујичић бронзани на Европском купу у Словенији