Одржана 30. акција “Црвено-бела крв” – Прикупљено 667 јединица крви

15

У четвртак и петак 27. и 28. јуна 2024. године је организована традиционална акција добровољног давања крви по 30. пут у организацији Црвене звезде и Института за трансфузију крви Србије, под већ препознатљивим именом „Црвено-бела крв“. Звездаши су показали велико хумано срце те су током два дана прикуплили 667 јединица крви.

‍На стадиону “Рајко Митић” је био највећи одзив заљубљеника у црвено-беле боје, па је тако 456 навијача донирало крв. Армија звездаша је била уз оне којима је помоћ најпотребнија и у Бијељини (33 јединице крви), Требињу (32), Сарајеву (19), Добоју (19), Бањалуци (20), Прокупљу (69) и Сомбору (5).

Другог дана акције делегација ФК Црвена звезда на челу са генералним директором Звезданом Терзићем и оперативним директором Марком Петровићем је подржала и учествовала у акцији “Црвено-бела крв”.

Показалли су Звездаши, као и много пута до сада, да нису подршка само на трибинама, већ и у важним животним биткама и да је Црвена звезда велика породица! Звезда је као знак пажње симболичним поклонима, у виду ваучера у “Делије шопу” и Звездином мајицом, изразила захвалност свима који су донирали крв.

Наглашавамо да је ово период године када је велики дефицит давања крви, те је веома важно да се баш сада сви они који желе да донирају крв одазову, јер је реч о критичном времену, као и да једна јединица крви може да спаси и до три живота.

Претходни текстКараван започео обилазак Републике Српске
Следећи текстТерзић: Деценија за понос, Звезда ће наставити да побеђује, осваја титуле и расте као клуб