Јунг Ву Сеол потписао за Црвену звезду

16

ФК Црвена звезда наставља са активностима када је прелазни рок у питању, те је данас на стадиону „Рајко Митић“ – Јунг Ву Сеол потписао уговор на три плус једну годину са нашим клубом. Реч је о репрезентативцу Јужне Кореје који покрива позицију левог бека и који је задужио број 66, док „шестица“ иде у власништво Ин Бом Хванга.

Добродошлицу у црвено-бели табор, Сеолу је први пожелео наш спортски директор Митар Мркела.

Потписали смо Сеола, фудбалера који долази из Улсана и који има велико искуство играња у Азијској Лиги шампиона, али и репрезентацији Јужне Кореје. Наступа на позицији левог бека што је дефицитарно место и тражили смо играча његових карактеристика. Желели смо га и зимус, али сада се трансфер остварио и веома смо задовољни што га представљамо као играча Звезде. Биће довољно времена да се уигра, путује у Русију на припреме, па ће тамо имати прилику да се упозна са захтевима Владана Милојевића, као и са новим саиграчима и менталитетом клуба. Наша очекивања су увек веома висока, стремимо ка највишим циљевима и због тога се на максимално озбиљан начин припремамо за те изазове, доводимо нове играче и желимо да будемо јачи него у претходној сезони. Хванг, који је такође из Јужне Кореје је одиграо одличну сезону и поставио пример дисциплинованог и посвећеног играча који ради за екипу, а уједно има и индивидуалан квалитет. Играчи који су из Кореје имају такве карактеристике и то је такође један од разлога због ког смо довели Сеола – рекао је Мркела.

Пун утисака по потписивању уговора са нашим клубом био је Сеол који је показао и да је добро упућен у Звездину историју.

Ово је мој први трансфер у каријери и срећан сам што сам дошао у Црвену звезду. Свестан сам да имамо добар тим са много сјајних играча, хоћу да се покажем и циљ ми је да помогнем екипи, како у одбрани, тако и у нападу. Свестан сам да ми је приоритет одбрана, тако да ћу чувати леђа нашим офанзивним играчима. Знам доста о клубу, мој добар пријатељ је Ин Бом Хванг и причали смо већ о Звезди, историји и култури која је овде. Рекао ми је све најбоље о Звезди и Србији и веома сам узбуђен што сам овде. Знам и да Звезда има фантастичне навијаче, тако да једва чекам да заиграм пред њима и да се упознамо. Такође, знам и да је Звезда 1991. освојила Лигу шампиона, што је велика ствар. Што се мене тиче, желим да освојим дуплу круну са клубом, али и да играм Лигу шампиона – подвукао је Сеол.

Јунг Ву Сеол је рођен 5. децембра 1998. године у Улсану и стандарадан је репрезентативац Јужне Кореје. Покрива једнако добро обе бековске позиције, а читаву професионалну каријеру је до сад провео само у Улсану за који је одиграо 156 утакмица и постигао осам голова. Проглашен је за најбољег младог играча лиге 2021, годину дана касније је био део тима који је освојио Азијске игре, да би се потом нашао у идеалном тиму шампионата Јужне Кореје.

Претходни текстОдржана редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда
Следећи текстКомеморација поводом смрти Драгана Капичића у среду на Малом Калемегдану