Терзић: Подржите акцију „Црвено-бела крв“ и спасите животе

12

Јубиларна 30. акција „Црвено-бела крв“ се и данас одржава у Медија центру Стадиона „Рајко Митић“, а председник УО СД Црвена звезда – Звездан Терзић је донирао крв, те позвао и остале да то учине.

Желим да кажем да сам бескрајно поносан на чињеницу да Црвена звезда сада већ јубиларни 30. пут организује акцију добровољног давања крви. Дати крв за другог човек је нешто најхуманије што човек може да уради. Свесни смо колико је ова акција важна за животе наших грађана, јер је тренутак специфичан, с обзиром на то да током летњег периода влада велика несташица крви. Верујем да ће наши навијачи одговорити на најбољи могући начин и оборити рекорд када су у питању прикупљене јединице крви, посебно имајући у виду да је данас Видовдан, дан жртвовања српског народа. Ми овом акцијом „Црвено-бела крв“ шаљемо снажну поруку да је Црвена звезда много више од фудбалског клуба. Црвена звезда је увек била шампион и на терену и ван њега, и наставићемо да будемо пример свима. Као што смо много пута до сада, тако ћемо и у будућности са поносом организовати акције хуманитарног карактера. Желим да се захвалим свима који су се одазвали акцији „Црвено-бела крв“ и позвао бих све оне који то нису, а имају могућност, да данас у току дана донирају крв и помогну свима онима чији су животи угрожени – истакао је Терзић.

Акција траје и данас, тако да сви они који желе да покажу хуманост на делу, могу то да учине у Медија центру Стадиона „Рајко Митић“, данас до 18 часова. Такође, данас крв можете да дате и у Прокупљу, конкретно у Дому културе, до 14 часова.

Крв могу да дају све особе узраста од 18 до 65 година. Потребно је да буду здраве, наспаване, да обедују пре давања крви и да не буду под дејством алкохола или неких других опијата. Интервал између давања крви треба да буде три месеца за особе мушког, односно четири за особе женског пола.

Претходни текст„Црвено-бела крв“ 30. пут – Првог дана скупљено 323 јединица крви
Следећи текстМеридиан фондација обезбедила одлазак малишана на летњи кошаркашки камп црвено-белих