Црвена звезда – Младост 1:0 (0:0)

28

Фудбалери Црвене звезде су славили против Младости из Лучана у првом припремном мечу за наредну сезону, резултатом 1:0. За тим Владана Милојевића је наступио велики број младих и талентованих фудбалера, док смо једини погодак на мечу видели у 52. минуту, када је Лука Илић на атрактиван начин, снажним ударцем послао лопту под пречку и донео победу нашем клубу.

Црвена звезда – Младост 1:0 (0:0)

Стадион: „Радомир Антић“, Ужице.

Стрелац: Илић у 52. минуту.

Жути картони: Анан (Црвена звезда), Тумбасевић (Младост).

Црвена звезда: Гутеша (од 46. Гордић), Мимовић, Ђурић, Лековић (од 25. Милосављевић), Радојевић (од 46. Анан), Далсио (од 69. Василић), Илић (од 69. Ранковић), Шљивић, Јовановић (од 46. Максимовић), Катаи (од 46. Кнежевић), Сремчевић.

Младост: Стаменковић, Удовичић, Петровић, Станисављевић, Лековић, Пејовић, Цветиновић, Јакубу, Бонџулић, Љубомирац, Андрић.

Играли су још: Санчовић, Бојић, Тумбасевић, Јоксимовић, Дивац, Прибаковић, Варјачић, Жунић, Ћирић, Ћирковић, Ендиаје, Алемпијевић, Ђурковић.

Изабраници Владана Милојевића, који по први пут наступају у оваквом саставу су на добар начин отворили утакмицу, па смо већ у четвртом минуту видели конкретнију прилику, када се у главној улози нашао новајлија Јовановић, који је након продора по десном боку, увукао лопту у шеснаестерац, те шутирао поред гола Стаменковића. Након десетак минута борбе на средини терена и константног покушавања младих играча нашег клуба да пробију последњу линију екипе из Лучана, у 14. минуту је лепо по левој страни прошао Шљивић, који је нанизао неколицину противничких играча, али му је недостајало прецизности да на идеалан начин заврши соло акцију. Поново је Јовановић био тај који је запретио Стаменковићу у 19. минуту, овога пута са велике дистанце, али је исход био исти. Истицао се Радојевић својим понављањем на левом боку приликом напада црвено-белих, а иако је упутио неколико добрих центаршутева, његови саиграчи нису успели да их испрате.

Лековић је у 25. минуту због блаже повреде морао да напусти терен, па га је заменио Милосављевић. Истакао се у 26. минуту и Иван Гутеша својом првом интервенцијом на мечу, када је са леве стране искоса шутирао Удовичић. Добру прилику је имао Станисављевић за Младост након корнера у 39. минуту, када је шутирао главом поред гола, да би Катаи у наредном нападу запретио после центаршута Радојевића, али је био изблокиран. Убедљиво најбољу прилику у првом полувремену је имао Сремчевић у 42. минуту, након што су комбиновали Радојевић и Јовановић, лопта је стигла до младог шпица, који је шутирао са ивице петерца, а након интервенције Стаменковића, лопта се укопала на гол линији, да би до ње први стигли дефанзивци Младости и отклонили опасност.

На старту другог полувремена су на терен крочили Гордић, Максимовић, Кнежевић и Анан, који је забележио дебитантски наступ у црвено-белом дресу, док су у свлачионици остали Гутеша, Јовановић, Катаи и Радојевић, те је капитенска трака завршила на руци повратника – Илића. Управо је Лука Илић у 52. минуту донео вођство Црвеној звезди и то на веома ефектан начин. Прво је успео да украде лопту дефанзивцима Младости, а онда је са ивице шеснаестерца опалио по лопти и послао је под пречку гола Лучана. Играо се 60. минут када су комбиновали Максимовић и Сремчевић, али је ударац потоњег из срца шеснаестерца успео да укроти голман Младости. Три минута касније је прелепим пасом Кнежевић спојио са голом Максимовића, али је његов шут завршио тик поред стативе.

У 69. минуту је поново мењао Владан Милојевић, па су прошлосезонски кадети Црвене звезде – Василић и Ранковић, који су дебитовали у првом тиму Звезде, док су терен напустили Далсио и Илић, који је капитенску траку уручио Кнежевићу. У 74. минуту је Шљивић са леве бочне стране пронашао Кнежевића, који је са двадесетак метара од гола шутирао, а лопта је завршила за мало преко пречке. Истакао се Гордић добром интервенцијом у 79. минуту. До краја меча смо видели још неколико изблокираних удараца Црвене звезде, када су покушавали Шљивић и Максимовић, те је меч завршен минималном победом Црвене звезде.

Претходни текстОдржана друга редовна Скупштина Клуба, презентовани сви извештаји и планови
Следећи текстМилојевић: Задовољан сам првим делом припрема, хвала Иванићу што смо добили нову звездашицу