Председник Вучић посетио Орлове, Тодоров: Велики дан за српски џудо

80

Председник Србије Александар Вучић обишао је новоизграђени Национални тренинг центар – Мултифункционалну дворану у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије на Кошутњаку.

Председник Александар Вучић је у друштву са министром финансија Синишом Малим, Зораном Гајићем, министром спорта, Божидаром Маљковићем, председником Олимпијског комитета Србије обишао спортисте који ће имати своју кућу у оквиру новоизграђеног Националног тренинг центра.

Драги спортисти, желим да вам се захвалим на овом величанственом доласку. Ми овде имамо много шампиона од којих можете много да научите. Мало ко у свету има овакве услове, зато радите и борите се. Медаље не узима било ко. Ја вас само молим да се борите, да још деце доведемо овде-рекао је председник Србије Александар Вучић.

Џудисти су председнику Вучићу припредили срдачан дочек. У име Џудо савеза Србије председника Вучића су поздравили Ласло Тот, председник Европске џудо уније, ЊЕ Иван Тодоров, амбасадор Србије у БиХ, председник Џудо савеза Србије, Стојан Вујко потпредседник Џудо савеза Србије и председник Скупштине СД Црвена звезда и Милован Братић председник УО Џудо савеза Србије.

Председниче, пре свега, хтео бих да вам се захвалим у име српске џудо породице, у име свих спортиста, тренера. Данас смо овде у пуном саставу, председник Управног одбора, госп Братић, потпредседник Стојан Вујко, председници свих региона Џудо савеза Србије. Желимо да се захвалимо, јер сте нам обезбедили да остваримо наше снове. Од давне 1936. године, од када постоји први клуб на нашим просторима, ми данас имамо нашу националну кућу. Овим путем желим да вам у име у свих спортиста пренесем њихово мишљење, а то је да вам обећавамо да ће бити још бољи. У овом циклусу на Олимпијским играма имамо шест пласираних спортиста и први пут у историји смо се пласирали и у екипној конкуренцији рекао је ЊЕ Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

У име спортиста председника Вучића је поздравила олимпијска џудо шесторка предвођена дамама Милицом Николић, Марицом Перишић и Милицом Жабић, Страхињом Бунчић, Немањом Мајдовим и Александром Кукољем.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије а некада и сам трофејни репрезентативац наше земље заједно са Немањом Мајдовим и Александром Кукољем демонстрирао је пред председником Вучићем џудо бацања присетивши се такмичарских времена.

Ласло Тот председник Европске џудо уније председнику Вучићу уручио је статуу Џигоро Кана оснивача џудоа док је Иван Тодоров, даровао плакету Џудо савеза Србије.

Александар Вучић председник Србије истакао је у разговору са спортистима да је данас повећана награда за злато на 200.000 евра, за сребро на 100.000 евра, а бронзу 60.000 евра на чему су му репрезентативци Србије захвалили.

Мултифункционална дворана у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, укупне нето површине 15.179,65 квадратних метара, представља најмодернији спортски објекат у држави и региону.

Изграђена је у складу са свим еколошким стандардима, за потребе одржавања међународних такмичења и тренажни процес уз коришћење просторних и техничких услова које нема ниједан други објекат на територији Србије.

Издваја се део медицинског блока за рехабилитацију и опоравак врхунских спортиста, освајача најсјајнијих одличја на великим светским и европским такмичењима.

Мултифункционална дворана обухвата аутономне садржаје неопходне за обављање тренажног процеса на високом нивоу, са најсавременијом опремом намењеном рвачима, џудистима, теквондистима, каратистима и стрелцима. Поседује и салу за спортове са лоптом, као и садржаје за медицину спорта, зоне за релаксацију, теретане и заједничке просторије које ће бити на располагању спортистима. Поред издвојених целина за појединачне спортове у оквиру подземне етаже објекат поседује и 146 паркинг места од којих је седам за особе са инвалидитетом.

Претходни текстТот и Тодоров са репрезентативцима на првом тренингу у Националном тренинг центру
Следећи текстМајк Даум је нови кошаркаш Црвене звезде Меридианбет!