Брза транзиција у фокусу црвено-белих

7

Фудбалери Црвене звезде су одрадили пети тренинг током припремног периода на Златибору, а акценат је био на транзицији и брзини игре.

Поподневни тренинг током трећег дана боравка на познатој српској планини је протекао по знатно пријатнијем времену у односу на јутарњи рад. У сјајним условима на теренима хотела “Палисад” наши играчи су имали готово праву фудбалску утакмицу, с обзиром на то да су више од 90 минута провели на травнатој површини.

Након самог почетка и уводне активације, видели смо изузетно занимљиву вежбу транзиције. Фудбалери су били подељи у групе са по четири играча у тиму, те су радили на премештању тежишта игре из фазе одбране директно у последњу трећину терена. Иако је вежба била веома захтевна, то није сметало црвено-белима да све раде уз шалу и добру атмосферу.

Уследила је игра на два гола са различитим задацима за играче. Мењале су се величине гола и димензије терена, али циљ је био исти – да се уиграју линије тима. Такође, акценат је био на агресивности, завршници и ефикасности, као и свим оним неопходним сегментима на којима се ради током припрема.

За крај тренинга одиграна је партија фудбала на половини терена са по два полувремена, која су трајала по шест минута. Када је тренер Милојевић означио крај рада, наши првотимци су задовољно и уз смех напустили терен.

Претходни текстСремчевић: Напредујем захваљујући стручном штабу и саиграчима
Следећи текстЗвездин караван први пут у Сврљигу