Пума Родригез потписао за Црвену звезду

17

Брзоноги крилни нападач Пума Родригез је ново појачање нашег клуба. Репрезентативац Панаме је у просторијама клуба потписао трогодишњи уговор, уз могућност продужетка сарадње на још једну сезону, те задужио дрес са бројем 19.

Заиста сам много срећан, због прилике која ми је указана, захвалан сам клубу на томе. Дошао сам овде са великом жељом и ентузијазмом, веома сам срећан због тога. Имао сам прилику да играм у првој лиги Португала, такође сам дебитовао и у шпанској Примери. Играо сам и на Светском првенству у Русији са репрезентацијом Панаме и то по први пут у историји. Много сам срећан због тога. Тип сам играча који покрива целу страну и такође имам добре карактеристике у осталим сегментима игре. Дошао сам овде са жељом да побеђујем, освајам титуле, као и да остварим велике успехе. Желим да будем шампион са Звездом – рекао је Пума.

Открио је нови фудбалер Црвене звезде и како је добио надимак Пума.

– У мом граду и земљи су ме први пут тако прозвали, говорили су да сам веома брз, од тада сам познат по том надимку.

Задовољство због доласка Пуме Родригеза у Црвену звезду је истакао и спортски директор нашег клуба – Митар Мркела.

Веома је важно да смо потписали Пуму, играча који наступа на крилним позицијама. Може са пођеднаким успехом да игра на левом и десном боку. После одласка Османа Букарија, позиција на десној страни је остала упражњења. Врло смо задовољни, јер смо потписом Пуме решили питање те позиције. Пума Родригез је веома квалитет играч, долази из Фамаликаа. Играо је у Шпанији и за Спортинг из Хихона, а стандардни је репрезентативац Панаме. Верујем да ће се брзо адаптирани на нове обавезе, Црвену звезду као клуб, те да ће остварити одличне резултате и пружати најбоље партије на Маракани – рекао је Митар Мркела.

Пума Родригез је рођен 19. јуна 1998. године у главном граду Панаме. Професионалну фудбалску каријеру је започео играјући за Ћориљо у родној држави. Још од 2016. године је у европском фудбалу када је појачао Гент као позајмљен играч, а убрзо га је белгијски клуб и откупио. Потом је наступао за Истру, Алавес Б, Депортиво Луго и Спортинг из Хихона, док је 2022. године прешао у Фамаликао. За национални тим је одиграо 48 утакмица и иза себе има учешће на Светском првенству у Русији 2018. године. Красе га брзина, продорност, игра један на један, снага и атлетске предиспозиције, одличан шут, као и могућност да игра на обе крилне позиције.

Претходни текстАлександар Беђик други на БРИКС играма у Казању!
Следећи текстФудбалом против врућине