Звездина ревија | Ко је Звездин алхемичар Тома Милићевић

24

Симбол Омладинске школе Црвене звезде је деценијама уназад био легендарни Томислав Тома Милићевић, који је на прави фудбалски пут извео велики број играча нашег клуба. Седамдесетих година је говорио за Звездину ревију, а ми ћемо се подсетити његових речи.

Пре свега, играч Звезде мора да буде личност и поседује своју аутентичну фудбалску појаву. Критеријуми по којима се оцењују фудбалери нашег клуба су веома строги. У данашњим условима игре све мора да буде крајње функционално. Млади играч свој смисао за игру мора да подреди колективу. У игри мора да тражи решења која су мање атрактивна, али кориснија за екипу. Играч у себи мора да носи и нешто своје, неку доминантну особину коју није стекао у тренингу и коју неће изгубити до краја своје фудбалске каријере. У то се убраја идеалан центаршут, добра скочност, изражена брзина… Осим тога, омладинац мора да буде скроман, коректан у понашању, дисциплинован у тренингу, али и приватном животу – речи су Томислава Милићевића.

Томислав Тома Милићевић је рођен 29. септембра 1940. године, у Звезди је као фудбалер провео дугих седам година, од 1960. до 1967, док је након фудбалске каријере кренуо у тренерске воде, када је поред фудбалског знања, учио играче из Омладинске школе Црвене звезде и лепом понашању, као и витештву, које је веома битно у спорту. Какав је фудбалер, тренер и човек Милићевић сазнајте у издању емисије “Звездина ревија”.

Претходни текстСмедерево бакљадом дочекало Звезду
Следећи текстПлан припрема Звездиних омладинаца