Звездани моменти – Тријумф у 143. вечитом дербију

11

У оквиру рубрике “Звездани моменти” присетићемо се једног од најузбудљивијих и најбољих окршаја вечитих у 21. веку, када је Црвена звезда након преократа савладала црно-беле резултатом 3:2, у 143. вечитом дербију.

Дан данас се наши навијачи врло радо сећају вечитог дербија који је одигран 17. новембра 2012. године. Маракана су преплавиле присталице нашег клуба, а 50 хиљада људи је присуствовало једном од наквалитетнијих и најзанимљивијих вечитих дербија у последњих 15 година. Делије су тадашње првотимце сачекале са кореографијом и натписом – „Знаш ли ти како се постаје шампион? Изађеш на терен кад је најтеже и победиш“.

Није почело добро по изабранике Александра Јанковића, пошто је већ у 9. минуту Александар Митровић савладао Бобана Бајковића за вођство гостију. Није требало много црвено-белима да дођу до изједначења, а то је учинио Филип Касалица, након мајсторског потеза Дарка Лазовића и вратио утакмицу на сам почетак. Међутим, поново је неопрезност наше одбране била у првом плану, те је аутоголом Милана Јовановића у 16. минуту вечити ривал поново дошао до предности.

У другом делу игре, црвено-бели су заиграли доста боље и били су доминантинија екипа током целог другог полувремена.Пар минута након судијског звиждука, Миливојевић је послао пројектил иза голмана Петровића и постигао један од најлепших голова у историји дербија. Био је то додатни импулс за наше фудбалере, па је последњих пола сата претворено у тоталну опсаду гола црно-белих. Исплатио се труд Звездиних играча, када је Касалица убацио у шеснаестерац, а у њему се најбоље снашао капитен, Ненад Милијаш и поставио коначан резултат утакмице у 74. минуту.

Претходни текстЦрвена звезда и Олимпијакос потписују Меморандум о сарадњи
Следећи текстПосета Зоо врту за завршетак успешне сезоне 23/24