Одржана редовна седница Скупштине СД Црвена звезда

118

Редовна седница Скупштине СД Црвена звезда одржана је данас у Медија центру стадион „Рајко Митић“. Скупштини СД Црвена звезда је присуствовало 61 од 75 делегата и све одлуке су донете једногласно.

Стојан Вујко, председник Скупштине

На почетку, присутним делегатима члановима Скупштине обратио се Стојан Вујко, председник Скупштине СД Црвена звезда.

Уважени делегати, чланови Скупштине, драги Звездаши. Колико је лепо и радосно бити Звездаш уверили смо се током ове сезоне. Фудбалери су шампиони Србије и освајачи Купа, кошаркаши су нас обрадовали триплом круном, рукометашице историјским достигнућем дуплом круном, одбојкаши шампиони Србије, џудисти апсолутни владари Европе јер су већ другу годину првопласирани клуб на Европској ранг листи… Набрајање ко нас је све и колико пута обрадовао током ове сезоне, не само титулама, већ и величанственим партијама потрајало би сасвим сигурно читаво поподне. Зато с пуним правом можемо да кажемо да Звезда никад није била јача, а имамо много аргумената да кажемо да ће следеће сезоне и у годинама које следе бити још боља и успешнија. Користим прилику да се захвалим свим играчима, тренерима, руководствима наших клубова који су претходне сезоне направили врхунске резултате на понос свих нас. Посебно навијачима, којима такође дугујемо огромну захвалност за подршку какву нема ниједан клуб у Европи и свету, већ само Звезда. Звездини асови су и овог лета узданице репрезентација у свим спортовима. На Олимпијске игре, квалификовали су се џудисти Мајдов, Бунчић, Перишићева и Жабићева који ће представљати Звезду и од којих очекујемо резултате вредне сваке пажње. Да буду део тима у Паризу очекујемо и од кошаркаша Давидовца и Плавшића, као и од ватерполиста Мишовића, Милојевића и Радовића, док ће нас на предстојећем Европском првенству у фудбалу у Немачкој представљати Стојић, Мијаиловић и Спајић. Верујемо да ће нас многи од њих обрадовати медаљама и на Олимпијским играма, али и бројним другим међународним такмичењима ове године. Клубовима члановима наше породице и свима нама желим још више радости и успеха у следећој сезони. Живела Звезда, живела Србија – рекао је Стојан Вујко.

Минутом ћутања одата је почаст преминулим члановима Црвене звезде.

Седницом Скуптшине председавао је председник Стојан Вујко. У радно председништво изабрани су Младен Гајић, потпредседник Скупштине и Светлана Петронијевић, члан УО СД Црвена звезда.

Верификациона комисија је утврдила да седници Скупштине присуствује 61 делегат од 75 чланова и да Скупштина може да ради и пуноправно доноси одлуке.

Делегати су потом усвојили предлоге за чланове радних тела Скупштине, а онда је усвојен и записник са претходне седнице.

Члановима Скупштине приказан је кратак филм са свим спортским успесима у протеклих годину дана.

Извештај о раду Спортског друштва Црвена звезда и спортске резултате клубова и спортиста црвено-беле породице у протеклих годину дана, као и о циљевима у наредном периоду члановима Скупштине изложио је Звездан Терзић, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Звездан Терзић, председник Управног одбора

Поштовани делегати, уважени пријатељи, драги Звездаши. Леп је осећај поново доживети све наше резултате, које смо одгледали у приказаном видео материјалу. Имамо сви заједно, много разлога да будемо поносни и срећни, с обзиром на резултате које су наши клубови и појединци – чланови наше црвено-беле породице остварили у такмичарској сезони иза нас. Освојили смо седам дуплих круна, многи наши клубови су још једном потврдили да је Звезда име шампиона. Мнного је успеха направљено и у међународним такмичењима, како у екипним тако и у појединачним спортовима.

У неким спортовима смо показали да знамо да радимо, да смо добро организовани, али и да постоји велики простор за напредак. Нико не би требало да се опусти због ових добрих резултата. Пред клубовима и спортистима следи изузетно битан период, како се припремити за наредну сезону. Истичем то са разлогом, јер на данашњем заседању Скупштине, се сумирају резултати и вреднује рад, али једнако је важно, за мене лично још важније, да трасирамо пут и одредимо путоказ, којима ће ићи и наши други клубови.

Посебно скрећем пажњу, да у нашим омладинским школама постоје клубови где нема добрих резултата. Многи клубови у млађим категоријама имају конкуренцију у школама одређених спортова, а не у клубовима што постаје један озбиљан и проблем, али и изазов. Зато би сви клубови требало да припреме план о развоју омладинске школе и сматрам да би у наредном периоду требало да посветимо много пажње управо раду наших омладинских школа.

Узимам себи за право да вам упутим и савет и сугестију и молбу – у исто време – кад постављате циљеве, постављајте их високо. И неће бити проблем, ако баш све те циљеве не остваримо, проблем настаје, кад се циљеви постављају ниско и без великих амбиција. Морамо да будемо свесни да има ствари које би требало много боље да се раде, да се унапреде, јер никад, али никад не смемо заборавити нити се опустити пред сазнањем, да се од нас, од Црвене звезде увек, али увек очекује најбоље. То са правом траже наши навијачи и широка спортска јавност, јер Звезда је репрезент српског спорта и део идентитета државе Србије.

Чврсто верујем и надам се да ће сви наши клубови који ће наредне сезоне представљати Црвену звезду и Србију у европским такмичењима бити конкурентни и успесни. Неопходно је да пре почетка идуће сезоне сагледате реалне проблеме које поједини клубови имају и како и на који начин им спортско друштво може помоћи. Пред свима Вама, понављам оно што сам не једном изјавио – спортско друштво ће подржати сваку идеју и инцијативу сваког нашег клуба, која има јасну визију и план остварења. То истичем, јер спортски резултати као генератор комплетног развоја спорта, друштва, клуба су веома значајни и то су наши клубови и потврдили. Ипак, има још простора да сагледамо како у европским такмичењима подићи стандарде и где и у ком спорту можемо да постижемо још боље и значајније резултате. Поштовани пријатељи, Црвена звезда је породица која држи до себе и својих корена. Идуће године је 80 година нашег спортског друштва и желимо да је обележимо на прави начин. Ово јесте редак јубилеј. Зато желим да вас информишем, а бићете на време детаљно упознати, да ће тај јубилеј бити достојан и имена и грба Црвене звезде, наше традиције, али и будућности. Хвала Вам и нека живи Црвена звезда, нека живи Србија – истакао је Звездан Терзић.

Зоран Аврамовић, генерални секретар

Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда обретио се делегатима и упознао их са извештајем о реализацији програма за 2023. годину Секретаријата за спорт и омладину, пријавом програма СД Црвена звезда за суфинансирање из буџета Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину за 2025. годину и Финансијским извештајем СД Црвена звезда.

Претходни текстЗвездина сезона бонуса
Следећи текстНиколић: Рекордан број репрезентативаца плод доброг рада