Николић: Рекордан број репрезентативаца плод доброг рада

19

Кадетска селекција Црвене звезде је на доминантан начин дошла до титуле шампиона државе у сезони за нама. Једна од најталентованијих генерација наше Омладинске школе је показала да има светлу будућност пред собом, а велике заслуге за успех иду стручном штабу на челу са Слађаном Николићем, који већ дуги низ година ради изванредан посао.

Искористио бих ову прилику да честитам дуплу круну сениорском тиму Црвене звезде. Што се тиче наше селекције, такође је остварен успех, још један у низу за који је заслужна наша Омладинска школа, која траје скоро 80 година. Наставио се низ сјајног рада и успеха са овом сезоном од стране кадетске селекције – започео је Николић.

Осврнуо се искусни стручњак на сам почетак такмичарске 2023/24 године.

Свака селекција у Црвеној звезди поседује квалитет, само што све то лепо треба да се сложи и укомпонује. Самим тим што момци носе црвено-бели дрес у кадетској селекцији, чињеница је да представљају једне од најбољих играча у Србији. Из тог разлога је било лакше мом стручном штабу и мени да све то посложимо, са друге стране наравно да је било и проблема, јер је начин игре другачији у млађим селекцијама од кадета. Оно што стално понављам јесте да деца већ улазе у свет професионализма када дођу до кадетске селекције, јер након шест месеци до годину дана и постају првотимци, што је велики успех, док се остали спремају за омладински и сениорски фудбал. Због тога је важан период адаптације на наш рад, који нам је олакшан због квалитета који играчи поседују, не само на терену него и ван њега. Када се бирају дечаци који долазе у Црвену звезду поред фудбалских квалитета, гледа се и на то какви су као личности, мислећи ту и на школу и на понашање, културу…

Посебно је Николић причао о вечитом дербију, који су кадети Звезде на пролеће победили са убедљивих 4:0.

Сви знамо шта представљају утакмице против вечитог ривала, небитно која је селекција у питању. Мотива за такве мечеве не мањка, а мојим играчима је то био „дипломски“ који су положили са високом оценом, с обзиром на то да Црвена звезда у овом узрасту нема велики број „јачих“ утакмица. На утакмицама са црно-белима и у јесењем и у пролећном делу се осећамо као да излазимо на испит, где се примећује на који начин смо радили у претходном периоду. Тада можемо уочити да ли смо на прави начин радили са децом, док је њихова игра одраз да ли су нас разумели. Утакмицом на нашем стадиону против вечитог ривала су играчи показали да су много напредовали. Тај њихов квалитет, који су имали и кад смо се скупили су показали на најбољи могући начин на утакмици која за нас много значи, јер је то огледало свега урађеног за скоро целу годину коју смо провели заједно.

Дотакао се Слађан Николић и самог првенства, односно Кадетске лиге Србије из којег је изнедрен велики број квалитетних репрезентативаца, који су постигли успех на Европском првенсту до 17 година на Кипру.

Боље првенство од нашег немамо и оно траје преко 20 година. Из Кадетске лиге Србије су излазили велики играчи, да се не враћам у прошллост домаћег фудбала и Црвене звезде. У ситуацији смо да не можемо да бирамо коју ћемо лигу да играмо. Сматрам да имамо довољно утакмица на којима можемо да покажемо квалитет који поседујемо. Самим тим, сви који почнемо да се бавимо фудбалом имамо циљ да једног дана дођемо до репрезентације Србије. Велики успех који је направљен на Кипру је једним делом и наш, јер се сусрећемо са проблемима, али смо дошли до тога да рекордан број играча Црвене звезде игра за кадетску селекцију, али не смемо да станемо на томе. Сматрам да су сада момци добили ветар у леђа и не смеју да се зауставе док не дођу до првог тима Црвене звезде и А селекције Србије.

За крај је шеф стручног штаба кадета Црвене звезде говорио о љубави према клубу и одличним условима за рад на Маракани.

Следеће сезоне ћу са исте позиције, као шеф стручног штаба кадета бити на Маракани, а морам да истакнем да сам и пре свог доласка, као играч волео Црвену звезду и имао сам и тада састанке са људима из клуба, али ми је остала неостварена жеља да заиграм у црвено-белом дресу. Успео сам сада да будем део Звезде као тренер и много ми се свиђа овде, напредујем као тренер, иако сам радио већ и у сениорском и омладинском фудбалу. Могу слободно да кажем да Звездина школа има сјајне услове за рад и напредак тренера и играча. Одлична је сарадња са људима који воде клуб. Договорили смо се да останем овде и следеће године. Долази нам генерација 2008 са којом желимо још више да напредујемо, јер ако хоћете да останете на неком нивоу, морате константно да се усавршавате и будете посвећени томе ако желите успех. Надам се да ће мој стручни штаб да напредује, а самим тим и деца, те се надам да ћемо и следеће сезоне доћи до зацртаног циља – закључио је Слађан Николић.

Претходни текстОдржана редовна седница Скупштине СД Црвена звезда
Следећи текстВељко Давидовић задужио црвено-бели дрес