Учинак Звездиних нападача

9

Центарфори нашег клуба су у претходној такмичарској години постигли укупно 26 голова, а уз то су небројано пута решавали питање победника на мечевима домаћег, али и међународног оквира, те давали велики допринос на терену.

Најбољи стрелац Црвене звезде у сезони 2023/24 је Шериф Ендиаје са 15 датих голова. Сенегалац је у редове наше екипе стигао у сам финиш летњег прелазног рока, те је након периода адаптације показао манире правих нападача. У Суперлиги Србије је затресао мрежу у 11 наврата и то чак три пута на исто толико одиграних вечитих дербија! У националном купу је био прецизан три пута, док је успео да постигне погодак у Лиги шампиона на мечу Звезде и Јанг Бојса на Маракани. Најбољу форму је имао у другом делу сезоне по повратку Владана Милојевића на клупу нашег тима. Важно је и напоменути забележене четири асистенције од стране Ендиајеа на 39 утакмица.

Репрезентативац Обале Слоноваче је сјајно почео претходну такмичарску годину где су сви могли да уоче његове фудбалске вештине. На крају је остварио статистику од девет погодака и пет проигравања за гол на 36 дуела. Красо је играо на више позиција у тиму и не важи за класичног нападача. Без обзира на то до изражаја увек долази његова фудбалска интелигенција, па смо тако виђали феноменалне потезе од некадашњег играча Сент Етјена. Асистенција за Букарија у Лиги шампиона против Јанг Бојса је сигурно потез који ће се дуго препричавати. Неретко су његови голови изгласани за најлепше од стране звездаша.

Млади Урош Сремчевић је стигао у црвено-бело јато претходне зиме са епитетом најбољег младог нападача првенства. Код фудбалера рођеног 2006. године и даље траје адаптација на све захтеве и терет који са собом носи Црвена звезда, али је талентан Сремчевића уочљив голим оком. На девет мечева је постигао два гола, а пред њим је верујемо светла будућност.

Претходни текстЦрвено-бели шампиони Србије у мачу!
Следећи текстПредседник КК Црвена звезда гост у подкасту нашег називног спонзора