Резиме сезоне Звездиног везног реда

13

Укупно 14 везних играча Црвене звезде је учествовало у успесима нашег клуба у претходној такмичарској години, а звездаши су били сведоци сјајних издања фудбалера који наступају на средини терена.

Срђан Мијаиловић је у сезони за нама уписао 39 наступа, постигао два гола и забележио пет асистенција. Поред позиције дефанзивног везног, момак који је одрастао у Звездиној академији је неретко током претходне такмичарске године покривао и позицију десног бека, као и штопера. Прилику да се представи српској фудбалској јавности је добио и Марко Стаменић, који се на терену нашао укупно 35 пута, те забележио статистику од два постигнута гола и једним кључним додавањем. Репрезентативац Новог Зеланда са српским коренима је скренуо пажњу на себе сјајним издањима, те потврдио несумњив квалитет.

Гелор Канга је и током сезоне 2023/24 био важан шраф у нашој екипи, те је одиграо 36 утакмица. Луцидни Габонац је постигао девет голова и забележио 10 кључних додавања. Ин Бом Хванг је у Црвену звезду стигао пред сам крај летњег прелазног рока као велико појачање, а то је и оправдао приказаним партијама на сва три фронта. Уписао је репрезентативац Јужне Кореје 35 наступа, уз шест постигнутих голова и седам асистенција. Млади Никола Кнежевић је на прави начин искористио указане прилике, а на 10 сусрета је постигао три поготка и уписао две асистенције.

Велике заслуге за бројне тријумфе нашег клуба има и сјајни Мирко Иванић, који је у претходних годину дана, као и свих сезона раније одушевљавао навијаче Црвене звезде феноменалним потезима и погоцима. Момак рођен у Бачком Јарку је одиграо укупно 34 утакмице, те постигао шест голова и уписао осам асистенција. Да наш клуб има сјајну будућност потврдио је и млади Јован Шљивић, који је претходног јуна прикључен првом тиму. Звезди бисер је као првотимац наступио на 22 утакмице и забележио учинак од три гола и две асистенције. Сви звездаши су имали прилку да се увере и у велики потенцијал младог Андрије Максимовића, који је рођен 2007. године, а до сада је добио прилику да заигра на две утакмице сениорског тима нашег клуба.

Алексадар Катаи је и поред доста проблема са повредама, које је имао током такмичарске сезоне за нама, потврдио да магија не престаје. Одиграо је Катаи 33 утакмице и постигао 12 голова уз четири асистенције, те се издвојио као један од играча са најбољим учинком у нашем тиму. Највише наступа међу везним фудбалерима је уписао Питер Олањинка, који је црвено-бели дрес обукао на 43 меча, а статистички се издвојио са постигнутих 12 голова и седам асистенција. Међу играчима који су заиграли за први тим Црвене звезде у сезони за нама је и Јован Митуљикић који је наступио на једном сусрету.

Брзоноги Осман Букари је такође био на висини задатка. Доминанатан је био репрезентативац Гане на утакмицама домаћег првенства, националног купа и Лиге шампиона те се на 36 мечева уписао десет пута у листу стрелаца и забележио исти број асистенција. У стартној постави се често до повереде која га је задесила налазио и перспективни Владимир Лучић, који је одиграо укупно 30 дуела, постигао два гола и уписао пет асистенција. Два наступа је забележио и млади Никола Митуљикић, који је изданак наше Омладинске школе.

Претходни текстЛасло Тот посетио најтрофејније српски џудо двојац Немању и Љубишу Мајдов
Следећи текстЗвездини џудисти најбољи првог дана Купа Сребрног језера 2024