Звезда подржала Славију из Источног Сарајева у оквиру Свесрпског сабора

42

Фудбалски клуб Црвена звезда и ФК Славија из Источног Сарајева су потписали уговор о пословно техничкој сарадњи, у склопу Свесрпских дана и оснаживања односа са клубовима и институцијама из Републике Српске.

Сарадња између два клуба је озваничена у Медија центру стадиона “Рајко Митић”, а присутнима се обратио генерални директор Црвене звезде – Звездан Терзић.

Фудбалски клуб Црвена звезда је изузетно поносан што имамо прилику да учествујемо на Свесрпском сабору. Повезивање и оснаживање односа Републике Српске и Србије од кључног је значаја за наш народ. Задовољство ми је да кажем да је Црвена звезда увек била и биће симбол српства и у складу са тим ми ћемо се понашати и радити. Црвена звезда је више од клуба, као највећи бренд ове земље који окупља преко пет милиона Срба у Србији, Српској, као и широм наше дијаспоре. Данас ћемо потписати уговор о пословно техничкој сарадњи са Славијом из Источног Сарајева, као значајном спортском организацијом у том делу Републике Српске. Желимо овим споразумом да пошаљемо изнад свега поруку да је српски народ поносан и уједињен кроз поносну мајку Србију и ћерку Српску које су као једно и да желимо заједно да радимо на будућности са нашом браћом Србима из Републике Српске. Увек смо имали одличну сарадњу са српским Сарајевом, па је тако Звезда гостовала на прослави јубилеја 100 година Славије. Звезда је увек била уз свој народ у Републици Српској а тако ће бити и убудуће. Наш караван је ове године већ био а тек ће обићи градове, које традиционално посећује сваке године. Заједно са нашим народом ћемо прославити недавно освојену дуплу круну, јер ће пехари доћи и у њихове градове. Поносни смо на све успехе које постижемо али и на чињеницу да огромна већина грађана Републике Српске навија за Црвену звезду, као и да на свакој утакмици имамо велику подршку из Републике Српске. Због тога имамо још већу обавезу. Као и увек до сада, Црвена звезда је спремна да помаже свуда где има српског народа. Овај потпис данас неће бити само мртво слово на папиру. Сарађиваћемо на свим нивоима, али пре свега око омладинске школе и едукације тренерског кадра јер су те две ствари темељ сваког клуба. Наравно да овим споразумом желимо да свима пошаљемо јасну поруку да су Србија и Република Српска једно. Живела Србија, живела Република Српска – рекао је Звездан Терзић.

Председник ФК Славија Источно Сарајево – Љубиша Ћосић је изнео велику захвалност ФК Црвена звезда, а потом истакао значај потписивања уговора о сарадњи са нашим клубом.

Желео бих пре свега да поздравим генералног директора Црвене звезде – Звездана Терзића, као и његове сараднике. У име делегације ФК Славија Источно Сарајево имамо задовољство да у 116 година дугој историји клуба истакнемо да је ово један од најзначајнијих тренутака за нас. Прилика да остваримо сарадњу са највећим српским фудбалским клубом и победником. Значај је велики за нас, како за ФК Славија Источно Сарајево, тако и за све наше суграђане и целу Републику Српску. Као што је напоменуо господин Терзић, ми смо клуб који је основан од стране породице Карађорђевић, са седиштем у данашњем Сарајеву и то самом центру, врло близу логора краља Александра, који је потом постао касарна маршала Тита. Клуб који је касније нажалост успорио, али са стварањем Републике Српске и јачањем веза са Србијом, пред клубом је светла будућност. ФК Славија је 2008. године освојио Куп Босне и Херцеговине и имамо европску прошлост. Уз сарадњу са Црвеном звездом убеђен сам у повратак у Премијер лигу Босне и Херцеговине и европску будућност клуба. Много наших суграђана из Источног Сарајева подржава Црвену звезду и увек ће бити подршка руководству и играчима на терену. Надамо се да ће сарадња са клубом као што је Звезда омогућити да постанемо бољи и снажнији. Сигуран сам да ћемо уз подршку људи из управе и на основу споразума доћи у ситуацију да ће много деце, што нам је најважније, кроз омладински погон доћи и прикључити се Славији. Уз помоћ стручних тренера ћемо ојачати омладинску школу, а потом и први тим и вратити се на победничке стазе. Као клуб из Источног Сарајева смо увек на победничким стазама, међутим неке околности су нас довеле до тога да данас играмо Прву лигу Републике Српске и ту смо солидно позиционирани. Убеђен сам да ћемо се вратити уз подршку Црвене звезде и бити они прави репрезенти, те да ћемо оно што Звезда ради у Србији и Европи, радити у Републици Српској и Босни и Херцеговини. Свесрпски сабор је прилика да покажемо да смо јединствени у свему, па тако и у спорту, а нарочито најбитнијој споредној ствари на свету, односно фудбалу. Нема лепше ствари за грађане Источног Сарајева, када то раде Црвена звезда и ФК Славија – поручио је Љубиша Ћосић.

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Невен Ранић (1980-2024)
Следећи текстУрош Плавшић ново појачање црвено-белих!