Василије Костов у идеалном тиму Европског првенства

24

Звездини кадети су на сјајан начин репрезентовали селекцију Србије до 17 година на Европском првенству одржаном на Кипру. Од десеторице талентованих момака из наше фудбалске академије у идеалном тиму континенталног такмичења се нашао млади везни играч Василије Костов, који је одличним партијама показао велику снагу и потенцијал Омладинске школе.

Наша репрезентација је одиграла пет мечева, а Костов је на сваком дуелу имао запажену улогу. Против Украјине, Аустрије и Португала је провео свих 90 минута у игри, док је на утакмицама са Кипром и Чешком одиграо по полувреме. Тако је момак рођен 2008. године прикупио укупно 360 минута на поменутим сусретима, уз биланс од два дата гола. Представљао је једног од најконстантнијих играча на првенству и мотор везног реда националног тима У17.

Први пут је затресао мрежу на дуелу против Кипра, када је у другом полувремену на додавање Андрије Максимовића послао неодбрањив ударац у сам угао гола. На наредном дуелу у групној фази између Србије и репрезентације Чешке је погодио већ у седмом минуту, када је “ухватио” волеј на ивици петерца и показао сјајну сналажљивост у противничком шеснаестерцу.

Иако је био најмлађи у екипи, оставио је срце на терену на сваком мечу и дао велики допринос у успеху наше репрезентације.

Претходни текстУрош Плавшић ново појачање црвено-белих!
Следећи текстЦрвена звезда двоструки шампион Србије у флорету!